STUDIU Turismul global va pierde până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza COVID-19

Veniturile din turism vor scădea în întreaga lume cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza COVID-19, Statele Unite urmând să piardă cel mai mult, potrivit raportului „COVID-19 şi turismul” publicat de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), relatează Reuters.

416 afișări
Imaginea articolului STUDIU Turismul global va pierde până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza COVID-19

Pierderi masive pentru turism FOTO Arhivă

Raportul prezintă trei scenarii pentru industrie, cu măsuri de blocare care durează 4 luni, 8 luni şi 12 luni. În aceste scenarii, veniturile ar scădea cu 1.170 miliarde dolari, 2.220 miliarde dolari şi, respectiv, 3.300 miliarde de dolari, sau între 1,5-4,2 la sută din produsul intern brut (PIB) mondial.

Raportul nu a spus care scenariu este cel mai probabil, dar un oficial al UNCTAD (Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare)  a spus că scenariul de mijloc „poate fi unul realist”.

„Turismul internaţional a fost aproape total suspendat, iar turismul intern a fost redus de restricţiile impuse în multe ţări”, se arată în raport.

„Deşi unele destinaţii au început să se deschidă lent, mulţi se tem de călătoriile internaţionale sau nu îşi pot permite, din cauza crizei economice”, mai precizează specialiştii.

Statele Unite suportă cele mai mari pierderi în toate cele trei scenarii, cu o scădere de 187 miliarde dolari în scenariul optimist, urmate de China cu 105 miliarde de dolari. Thailanda şi Franţa pierd, de asemenea, 47 de miliarde de dolari fiecare.

Pierderea Statelor Unite în scenariul pesimist este de 538 miliarde dolari, sau trei la sută din PIB.

Raportul UNCTAD acoperă 65 de ţări şi regiuni individuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici