Taxa auto 2013: Cum procedezi şi cât te costă să afli emisiile de CO2 ale maşinii, pentru plata timbrului verde

Noua formulă de TAXĂ AUTO pe care Guvernul a lansat-o astăzi în dezbatere publică se calculează ţinând cont de valoarea emisiilor de dioxid de carbon, pentru maşinile cu normă de poluare Euro 3 sau mai noi. Cu toate acestea, există mulţi proprietari de maşini care se izbesc de un impas: în actele maşinii lor nu sunt trecute emisiile de CO2. Gândul a aflat cum trebuie să procedeze aceşti proprietari în cazul în care vor să îşi vândă maşina, iar cumpărătorii vor fi nevoiţi să plătească timbrul verde, şi cât costă să afli emisiile de CO2 ale maşinii.

11963 afișări
Imaginea articolului Taxa auto 2013: Cum procedezi şi cât te costă să afli emisiile de CO2 ale maşinii, pentru plata timbrului verde

TAXA AUTO 2013: Cum procedezi şi cât te costă să afli emisiile de CO2 ale maşinii, pentru plata timbrului verde (Imagine: Cristi Vatavu/ Mediafax Foto)

Timbrul verde se plăteşte de către toţi proprietarii de maşini pentru care nu s-a mai plătit anterior o taxă de mediu sau de primă înmatriculare. Asta include toate maşinile înmatriculate în România înainte de anul 2007, când a intrat în vigoare prima formulă de taxă auto. Proprietarii de maşini aflaţi în această situaţie se vor lovi de timbrul verde la prima vânzare a maşinii, când cel care o cumpără va trebui să achite această taxă.

Proprietarii de maşini cu normă de poluare Euro 2, Euro 1 sau non-Euro nu trebuie să-şi facă griji. Timbrul verde pentru maşinile lor nu se calculează folosind emisiile de CO2.

Nici cei care şi-au înmatriculat maşina în România după luna iulie 2008 nu sunt incluşi în această problemă, pentru că Registrul Auto Român a început, cu această dată, să treacă obligatoriu în toate cărţile de identitate ale maşinilor valoarea emisiilor de CO2.

Astfel, rămân în discuţie maşinile Euro 3, Euro 4 şi Euro 5 înmatriculate în România înainte de iulie 2008 şi pentru care proprietarii nu au cerut special, la Registrul Auto Român, să specifice în cartea de identitate a maşinii valoarea emisiilor de CO2.

Unde faci verificare emisiilor de CO2 şi cât costă

Pentru autoturismele cu grad de poluare Euro3, Euro4, Euro5 sau Euro6, pentru care valoarea emisiilor CO2 nu este menţionată în Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV), deţinătorii acestora se pot adresa RAR pentru completarea acestei informaţii în CIV, au precizat reprezentanţii RAR pentru gândul.

Citeşte integral articolul despre verificarea emisiilor de Co2 ale maşinii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici