Ţiriac Holdings se extinde în sectorul agricol, urmând să cumpere cel puţin 2.000 de hectare

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac, spune că vrea să extindă activitatea Ţiriac Holdings pe noi domenii care înregistrează creş­teri puternice precum sectorul agricol.

389 afișări
Imaginea articolului Ţiriac Holdings se extinde în sectorul agricol, urmând să cumpere cel puţin 2.000 de hectare

Ion Alexandru Ţiriac (Imagine: Adrian Martalogu/Mediafax foto)

Acest domeniu a avansat cu 30% anul trecut, la 19 mld. euro conform diviziei de cercetare a Raiffeisen Bank. În plus, compania va demara în acest an construcţia unei noi clădiri de birouri în apropierea Pieţei Victoriei, în care se vor investi aproximativ 30 mil. euro.

Ţiriac Holdings a rulat anul trecut afaceri cuprinse între 400 şi 600 mil. euro conform calculelor ZF, cel mai important business fiind cel din auto, urmat de imobiliare, aviatic şi cel financiar.

"În acest moment dispunem de cash şi sunt câteva direcţii pe care aş dori să ne dezvoltăm: IT-ul, energia alternativă şi în primul rând agricultura. Acestea sunt cele trei segmente care cred că se vor dezvolta cel mai mult în următorii 20 de ani. Noi deţinem terenuri agricole şi în momentul de faţă suntem în discuţii pentru a achiziţiona încă două-trei mii de hectare", a spus Ion Alexandru Ţiriac, care deţine funcţia de reprezentant al acţionarului în consiliile de administraţie în companiile în care Ţiriac Holdings deţine un pachet majoritar sau minoritar de acţiuni.

El a menţionat că pentru demararea noului proiect în agricultură doreşte şi realizarea unui parteneriat cu o companie care activează în acest domeniu.

Citeşte mai multe despre extinderea Ţiriac Holdings în sectorul agricol pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici