Top 20 parcuri solare: Unde s-au plantat cele mai mari "câmpii" de panouri fotovoltaice

Cele mai mari 20 de proiecte solare puse până acum în funcţiune au atras investiţii de circa 127 de milioane de euro şi au transformat comune de care nimeni nu auzise din Olt, Giurgiu sau Prahova în zone căutate atât de antreprenori locali, cât şi de companii energetice de talie mare.

1027 afișări
Imaginea articolului Top 20 parcuri solare: Unde s-au plantat cele mai mari "câmpii" de panouri fotovoltaice

Top 20 parcuri solare: Unde s-au plantat cele mai mari "câmpii" de panouri fotovoltaice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit datelor trans­mise de Transelectrica, primele 20 de parcuri solare ca mărime insta­late în sistemul ener­getic naţional pe data de 01.04.2013 aveau o capacitate cumulată de peste 82 MW, ceea ce la un preţ me­diu de 1,5 milioane de euro pe megawatt, înseamnă in­vestiţii to­tale de peste 127 mil. euro.

Cea mai mare investiţie de acest gen se află în comuna olteană Grojdibodu, unde Energias de Por­tugal a împânzit o suprafaţă egală cu cea a 30 de terenuri de fotbal cu un proiect solar de 9,9 MW. Oamenii de afaceri Ion Ţiriac, proprietarul Ţiriac Holdings, sau Bogdan Enoiu, cel care conduce de două decenii grupul de comunicare BV McCann Erickson România, se află la rândul lor pe lista investitorilor care au pariat pe acest domeniu.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici