Un nou unicorn european iese în lumina reflectoarelor. Cumperi acum, plăteşti mai târziu în rate

Klarna este oficial cel mai valoros fintech din Europa, cu o valoare estimată la 10,6 miliarde de dolari în urma celei mai recente runde de finanţare.

331 afișări
Imaginea articolului Un nou unicorn european iese în lumina reflectoarelor. Cumperi acum, plăteşti mai târziu în rate

Klarna este o companie din Suedia fondată de curând dar care a ajuns să aibă cu o valoare estimată la 10,6 miliarde de dolari în urma celei mai recente runde de finanţare. Cel mai valoros nou start-up european este un procesator de plăţi online ce oferă şi microcreditare.

Klarna a obţinut recent 650 de milioane de dolari. Runda a fost condusă de Silver Lake Partners şi GIC – fondul suveran al statului Singapore.

A brevetat modelul „cumpără acum, plăteşte mai târziu”, şi oferă finanţări fără dobândă pentru achiziţiile cu amănuntul într-o anumită perioadă de timp. Klarna plăteşte comercianţii din momentul în care un client a cumpărat un produs prin intermediul platformei.

Utilizatorii plătesc ulterior printr-un număr stabilit de rate.

Până acum, firma înregistrează la nivel global 12 milioane de utilizatori lunar şi 55.000 de descărcări zilnice – de trei ori mai mult faţă de cel mai apropiat competitor din ultimul an, spune compania.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici