Un şef plecat de la Tesla şi-a vândut acţiunile cu 274 de milioane dolari

  • Unul dintre cei mai importanţi oameni de la Tesla a părăsit compania şi îşi comercializează acţiunile.
  • Jerome Guillen lucra pentru compania lui Elon Musk din 2010, dar a plecat la începutul lunii iunie.
  • Mişcarea ridică semne de întrebare privind viitorul programelor pe care Tesla le are în derulare.
2014 afișări
Imaginea articolului Un şef plecat de la Tesla şi-a vândut acţiunile cu 274 de milioane dolari

Un şef plecat de la Tesla şi-a vândut acţiunile cu 274 de milioane dolari

Agitaţie pe piaţa bursieră, după ce Jerome Guillen, multă vreme preşedinte la Tesla Inc, dar care a părăsit compania la începutul lunii iunie, a vândut acţiuni în valoare de 274 milioane dolari, potrivit dosarului de la Securities and Exchange Commission (SEC).

Guillen a început seria tranzacţiilor pe 10 iunie. Fostul conducător a vândut acţiuni în trei etape: 215.718 acţiuni pentru 129 milioane dolari, apoi 145.289 acţiuni în valoare de 89,6 milioane dolari, pe 14 iunie, şi 90.111 acţiuni în valoare de 55 milioane dolari, pe 10 iunie.

"Mişcarea ar putea ridica câteva sprâncene printre investitori", a declarat analistul Wedbush Securities, Daniel Ives, adăugând că investitorii vor urmări cu atenţie dacă Jerome Guillen va vinde şi alte acţiuni.

Guillen, fost inginer la Mercedes, care lucra pentru Tesla din 2010, a supravegheat întreaga afacere a vehiculelor companiei, înainte de a fi numit preşedinte al unităţii Tesla Heavy Trucking, în martie. A părăsit compania pe 3 iunie, apoi la o săptămână distanţă a decis să vândă acţiuni.

Plecarea lui Guillen, unul dintre primii patru lideri ai Tesla, aici incluzându-l şi pe CEO-ul Elon Musk, a stârnit îngrijorări în piaţă cu privire la programele de vehicule viitoare ale Tesla, cum ar fi camioanele semi-electrice.

Opţiunile pe acţiuni le oferă angajaţilor şi directorilor de la Tesla dreptul de a cumpăra acţiuni ale companiei lor la un preţ specificat, pentru o anumită perioadă de timp.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici