Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă a fost oprită din cauza unei defecţiuni

Unitatea 1 a centralei nuclearelectrice de la Cernavodă a fost oprită vineri, în mod controlat, pentru remedierea unei scăpări de abur de la partea convenţională a centralei.

41 afișări
Imaginea articolului Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă a fost oprită din cauza unei defecţiuni

Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă a fost oprită pentru remedierea unei defecţiuni (Imagine: Mediafax Foto)

"Repornirea unităţii şi sincronizarea la sistemul energetic naţional vor avea loc după finalizarea reparaţiilor şi efectuarea testelor în conformitate cu procedurile centralei, după aproximativ 72 de ore", informează Nuclearelectrica, societatea care operează centrala.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două grupuri nucleare, care asigură aproximativ 18% din consumul naţional de energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici