Unul dintre managerii propuşi pentru funcţia de CEO la o companie de la Transporturi e şeful PSD Constanţa, iar altul a fost consilier

Cele mai recente nominalizări de manageri "privaţi" pentru Administraţia Porturilor Maritime şi Administraţia Canalelor Navigabile (companii de stat aflate în subordinea Ministerului Transporturilor) ridică din nou câteva semne de întrebare legate de modalitatea de selecţie a candidaţilor aflaţi pe listele scurte.

519 afișări
Imaginea articolului Unul dintre managerii propuşi pentru funcţia de CEO la o companie de la Transporturi e şeful PSD Constanţa, iar altul a fost consilier

Unul dintre managerii propuşi pentru funcţia de CEO la o companie de la Transporturi e şeful PSD Constanţa, iar altul a fost consilier (Imagine: Adrian Poginceanu/Mediafax Foto)

Doi dintre managerii "privaţi" propuşi în această săptămână la conducerea a două companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor au funcţii politice, deşi unul dintre obiectivele proiectului "CEO privat la stat" era tocmai depolitizarea companiilor de stat.

Profesorul universitar Lucian Băluţ, care este şi şeful organizaţiei PSD Constanţa, a fost propus pentru funcţia de CEO al Administraţiei Porturilor Maritime. De asemenea, Daniel Georgescu, un consilier local care a fost deja numit director general al companiei de stat Administraţia Canalelor Navigabile în luna iunie prin ordin de ministru, este un alt candidat recomandat pentru po­ziţia de CEO "privat", în cadrul aceleiaşi companii.

Ambii au fost propuşi de către consorţiul menit să aducă manageri cu experienţă în privat la conducerea acestor companii, format din consultanţii de la PwC, head-hunterul George Butunoiu şi avocaţii de la David&Baias, care primesc 200.000 de euro în urma acestui contract semnat cu ministerul.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici