Val de „turbulenţe” la Tarom: Werner-Wilhelm Wolff anunţă finalul mandatului de director/ Cuc despre noul director: Are tot sprijinul pentru a redresa compania

Werner-Wilhelm Wolff şi-a anunţat joi finalul mandatului în funcţia de director general al companiei naţionale Tarom, la un un an şi patru luni de la preluarea conducerii.

1340 afișări
Imaginea articolului Val de „turbulenţe” la Tarom: Werner-Wilhelm Wolff anunţă finalul mandatului de director/ Cuc despre noul director: Are tot sprijinul pentru a redresa compania

Werner-Wilhelm Wolff anunţă finalul mandatului de director general al Tarom

Cuc despre noul director de la Tarom: Are tot sprijinul pentru a redresa compania

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că noul director de la Tarom are tot sprijinul pentru a redresa compania. Cuc a vorbit şi despre câţi bani erau în conturile Tarom când a plecat din minister şi câţi mai sunt în prezent.

Ministrul Tansporturilor, Răzvan Cuc, a spus că Florin Susanu, noul director de la Tarom este un pilot cu experienţă, care „iubeşte Tarom-ul”.

„S-a numit un nou consiliu de administraţie, înţeleg că astăzi (joi – n.r.) a fost şi s-a întrunit consiliul de administraţie şi au numit un nou director în persoana domnului Florin Susanu, pilot cu experienţă, un om care iubeşte Taromul şi care îşi doreşte să ducă Taromul acolo unde trebuie să fie pentru că este un simbol, un brand naţional. Dânsul a fost şi directorul de zbor de la Tarom, ştiu că foarte mulţi colegi, piloţi, cu care am discutat erau foarte îngrijoraţi de situaţia Taromului”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

Cuc a vorbit şi despre situaţia conturilor Tarom, existând o diferenţă de câteva zeci de milioane între momentul în care el a plecat din funcţia de ministru şi momentul în care a revenit.

„Foarte important, în momentul în care eu am plecat în funcţia de ministru, în conturile Taromului erau undeva la 80 de milioane de dolari. Vorbim de bani pe care tot timpul i-a avut Taromul ca şi rezervă. Indiferent că Taromul avea pierderi aceşti bani veneau să regleze situaţia financiară şi să asigure buna funcţionare a Taromului. Iată că în momentul de faţă în conturile Taromului mai sunt undeva la 14 milioane de dolari. Nu spun, să nu înţelegeţi că s-ar fi furat s-au s-ar fi făcut ceva, urmează să vedem pe ce s-au cheltuit aceşti bani”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a precizat că noul director la Tarom trebuie să reînnoiască flota, să o omogenizeze, în prezent existând trei tipuri de aeronave.

„Dânsul va avea tot sprijinul Ministerului Transporturilor şi al meu ca şi ministru pentru a redresa compania Tarom, în perioada imediat următoare sau va veni cu un program de restructurare şi cu multe alte măsuri care vor eficientiza activitatea Taromului”, a mai spus Cuc.

Florin Susanu este director general provizoriu la Tarom şi accountable manager, după finalizarea mandatului precedentului director, a informat, joi, compania.

„Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Tarom a numit, în şedinţa de astăzi 21 martie a.c., un nou director general provizoriu şi accountable manager, în persoana comandantului instructor de zbor, Florin Susanu. În prezent, Florin Susanu este director al Direcţiei Zbor din cadrul companiei naţionale. Profităm de acest moment pentru a pune stop speculaţiilor din mass-media privind operarea aeronavelor companiei. Aeronavele noastre sunt licenţiate şi operează în continuare fără nicio modificare a orarului de zbor”, precizează comunicatul.

Florin Susanu este noul director general provizoriu de la Tarom

Florin Susanu este director general provizoriu la Tarom şi accountable manager, după finalizarea mandatului precedentului director, informează compania.

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Tarom a numit, în şedinţa de astăzi 21 martie a.c., un nou director general provizoriu şi accountable manager, în persoana comandantului instructor de zbor, Florin Susanu. În prezent, Florin Susanu este director al Direcţiei Zbor din cadrul companiei naţionale.

Profităm de acest moment pentru a pune stop speculaţiilor din mass-media privind operarea aeronavelor companiei. Aeronavele noastre sunt licenţiate şi operează în continuare fără nicio modificare a orarului de zbor”, precizează comunicatul.

Florrin Susanu a mai fost director general interimar în anul 2017. În prezent el l-a înlocuti pe Werner-Wilhelm Wolff.

În 2018, Tarom a transportat peste 2,8 milioane de pasageri. „Fără susţinerea şi încrederea dumneavoastră, Tarom nu ar fi reuşit să obţină cele mai mari venituri din ultimii şapte ani, în 2018. În nume personal, apreciez încrederea cu care am fost învestit de către acţionarul companiei TAROM şi de către echipa mea alături de care am reuşit să obţinem rezultate importante în această companie”, spune Wolff.

Conform unui bilanţ trimis de directorul general, compania a înregistrat în 2018 cele mai mari venituri din exploatare şi financiare din ultimii 7 ani, de 1,412 miliarde lei, în creştere cu 22%, a avut cel mai mare factor de încărcare din ultimii 10 ani, de 73%, şi a operat 19.070 curse, cele mai multe înregistrate vreodată.

Din 2015 şi până în 2018 compania a înregistrat o scădere accentuată a indicatorului financiar EBITDA, de la 105.813.993 lei la -33.268.411 lei. În 2018, acelaşi indicator revine pe plus, cu 10.896.760 lei. Recuperarea pierderii totalizează, în 2018, 44 milioane de lei.

În 2018, compania a plătit către bugetul de stat un total de 99.176.559 lei. Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anunţat, miercuri seara, că, la ora 21:00, a început şedinţa prin care Tarom va avea un nou Consiliu de Administraţie. Ministrul Transporturilor a anunţat că un nou director general va fi numit joi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici