COMENTARIU Valeriu Şuhan: Combinatorii lu' Mitică

941 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Combinatorii lu' Mitică

Combinatorii lu’ Mitică

După cum ştiţi, nouă bucureştenilor ni se spune Mitică sau „mitici”.

Sensul e peiorativ şi s-ar dori ironic.

Pentru că suntem şmecheri şi ne ştiu toţi ca atare, ne cam doare la cinci metri de cum ne spun ăilalţi.

Ştim că o fac din invidie, pe care şi-o ascund inabil.

Nu ne place deloc să fim traşi în piept, pentru că de obicei, asta o facem noi cu alţii.

De data asta însă, într-un interval foarte scurt, am constatat că ne-au cam tras-o indivizi cam inodori, incolori şi insipizi. Nasol !

Un domn căruia i se mai spune Şică, ajuns mare mahăr deşi n-a făcut una de-un Leu în viaţa lui, ne-a dat-o cu rânjet, lăsându-ne să ne spălăm în lighean.

Asta, pentru că n-a avut el încredere să ne dea banii care erau ai noştri, ai miticilor, ca să ne cumpărăm apă caldă şi căldură.

Acum, aflăm că de un an de zile, Şică ţine „la ghe” vreo 300 milioane de Euro, de la UE, destinaţi modernizării reţelei de distribuţie a apei calde şi căldurii în Bucureşti.

Ieri s-a umflat în pene semnând contractul cu UE pentru banii ăia.

Ca să nu meargă cu mâna goală, l-a luat cu el şi pe Fantomas. Părea că seamănă cu Nicuşor Dan, primarul dispărut al Bucureştilor.

Că ei n-au avut nici o treabă cu banii ăştia se ştie, că îşi asumă meritele, e o chestie de caracter, pe care nu-l au, dar că Şică a întârziat un an lucrările care ne-ar fi adus mai mult confort, ei bine, asta e hoţie.

Sigur că m-am ofticat să constat că milioane de mitici au fost băgaţi în ligheane şi asezonaţi cu ţurţuri de către nişte „right wing” care n-au muncit decât la stat toată viaţa.

Că, de ce ? Că trebuia neapărat să plece Firea şi să vină un „dreptaci”... stângist, rătăcit iremediabil printre sutele de procese deschise primăriei, Nicuşor Dan-Fantomas.

Există o lege, a DNA-ului cum i se mai spune, care zice cam aşa, că fapta persoanei cu funcţie de conducere într-un partid politic de a-şi folosi influenţa ori autoritatea în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul, de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.

Păi, o fi fost vreun avantaj din categoria foloase necuvenite, lăsarea fără bani a bucureştenilor de către prim-ministru si ca urmare cu ligheanele la vedere, pentru a-l favoriza pe Nicuşor Dan-Fantomas în obţinerea de voturi care nu i s-ar fi cuvenit altfel ?

Întrebare retorică...

Ca demenţa să fie completă iar bucureşteanul să se simtă total umilit, în scenă apar şi reprezentanţii fostei opoziţii la Firea din consiliul general, care mai aveau puţin şi cădeau pe spate de emoţie la ceremonia semnării pentru banii ăia.

Ceea ce au uitat ei să ne spună, e că la vremea când li s-a cerut votul pentru a iniţia toată procedura legată de banii ăia, ei au votat împotrivă sau s-au abţinut.

Şmecheri sau ce ?!?

Bă, Mitică, te-au făcut ăştia varză...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici