COMENTARIU Adrian Onciu: Cel mai negru scenariu post-pandemie Covid-19

11845 afişări
Imaginea articolului COMENTARIU Adrian Onciu: Cel mai negru scenariu post-pandemie Covid-19

COMENTARIU Adrian Onciu: Cel mai negru scenariu post-pandemie Covid-19

Sfârşitul anului 2020 a fost perfect. Cu toate bâlbele inerente momentului, repetiţiile de dinainte şi-au spus cuvântul. Suntem pe cale să învingem pandemia şi să punem cu botul pe labe democraţia, aşa cum o ştiam până mai ieri. 
În lipsa unor dovezi palpabile, haideţi să plecăm de la premisa că ”aşa a fost să fie”. A apărut un virus ucigaş în piaţa de animale din Wuhan şi dintr-odată viaţa noastră s-a schimbat dramatic. 
 
Am scris la momentul potrivit despre cine (şi ”de ce”) a turnat benzină peste focul pandemiei. Nu-ţi trebuie diplomă de Harvard ca să vezi cât de perfect s-au coordonat autorităţile la nivel global. Şi nici o duzină de agenţi FBI ca să-ţi dai seama că scenariul a fost urmat pas cu pas, literă cu literă, chiar şi în ţările unde s-ar fi impus alte măsuri, complet diferite. Desigur, exceptăm Suedia şi Belarusul. Nu sunt ţări demne de luat în considerare, potrivit OMS. 
 
În fine, ce-a fost a fost. Am ajuns în decembrie 2020, în prag de Anul Nou. Să facem un mic efort de imaginaţie şi să intuim ce va fi pe viitor, în cea mai neagră perspectivă posibilă. 
 
Pentru a nu fi acuzaţi de cine ştie ce conspiraţii cu reptilieni, plecăm de la declaraţia directorului OMS, dr. Tedros Ghebreyesus: ”Pandemia de Covid-19 nu va fi ultima”. Şi mai plecăm de la un adevăr cu greutate de axiomă. În timp ce unii au pierdut, alţii au avut doar de câştigat în urma pandemiei. Trecem peste câştigurile de ordin strict financiar. Ştim foarte bine cum au explodat acţiunile firmelor Big Pharma, respectiv Big Tech. Mai importante pe termen lung sunt schimbările socio-politice capabile să influenţeze nu atât viaţa miliardarilor, ci în mod special a oamenilor de pe stradă. Viaţa noastră, cu alte cuvinte.
 
În războiul patrioţi versus globalişti, bine conturat o dată cu apariţia fulminantă a preşedintelui Donald Trump, globaliştii sunt beneficiarii neţi ai pandemiei
 
Sentimentul naţionalist este şi va continua să rămână foarte puternic, cu diferenţe semnificative de la ţară la ţară, de la regiune la regiune. Pentru a aduce la acelaşi numitor sute de ţări, sute de popoare atât de diferite, bunăstarea, comerţul fără îngrădiri şi libera circulaţie s-au dovedit a fi total insuficiente. Au fost argumente atractive doar până la un punct. Apoi sentimentul naţionalist a devenit determinant. 
Cetăţenii lumii ezită să se înregimenteze sub comanda unui guvern unic, global. Visul de a prospera (pentru unii) şi de a ieşi din sărăcie (pentru alţii) şi-a arătat pe deplin limitele. 
 
Istoria ne spune că ”frica” şi ”teroarea” pot fi elementele cheie, liantul necesar şi suficient pentru a convinge populaţia să acţioneze unitar, sub acelaşi stindard global al luptei împotriva duşmanului comun. 
 
După atacurile din septembrie 2001, duşmanul comun a fost terorismul islamic, sub diversele sale denumiri: Al Qaida, ISIS, Frăţia Musulmană ş.a.m.d. În pofida terorii induse în rândul cetăţenilor, nu am asistat la formarea acelui liant comun, a acelei mase critice capabile să ignore sentimentul naţionalist şi să accepte ”salvarea” din partea unor instituţii cu acoperire planetară. Frica de a nu muri într-un atentat terorist a fost semnificativă, dar insuficientă. Pericolul era ”acolo”, departe. Pe alt continent, în altă ţară, în alt oraş. 
Apoi cineva a constatat că planeta moare. Îşi dă ultima suflare. Şi odată cu ea murim şi noi, dacă nu facem ceva, orice, ca să oprim Apocalipsa. Aşa a luat naştere un alt inamic nemilos, gata să ne extermine – încălzirea globală! În consecinţă au răsărit peste noapte Acordul de la Paris, activista Greta Thunberg şi mega-proiectul Green Deal.  
 
Dacă frica de a fi victima unui atentat terorist nu a reuşit să mobilizeze masele, teama de a muri sufocaţi de poluare pare să fi mişcat nu doar guvernele şi instituţiile internaţionale. Pare să-i fi mişcat şi pe simplii cetăţeni. 
Însă tot mai lipsea un element esenţial care să ne bage frica-n oase mai ceva ca teroriştii islamici şi încălzirea globală. 
Noul Covid-19 a intrat în scenă la timp. Virusul ucigaş este teroristul perfect: nu-l vezi, nu-l auzi, nu-l simţi! Ai face orice ca să dispară. Ai renunţa la drepturi şi libertăţi fundamentale. La o adică, în situaţii limită, ai renunţa chiar şi la guvernul ţării tale. Ai fi dispus să primeşti ajutor de oriunde, numai să fii sigur că vei trăi
 
Perfect normal. Toţi vrem să trăim până la adânci bătrâneţi. Iar pandemia nu este ceva cu care să te joci. Nu poţi lupta cu pandemia de unul singur. Chiar dacă te numeşti Statele Unite, Rusia sau China. Oricât de puternic ai fi, supravieţuirea ta depinde de efortul global, concertat. Depinde de instituţii, protocoale şi coordonări la nivel planetar. A spus-o chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Au spus-o, în cor, şi politicienii. Inclusiv Papa Francisc s-a pronunţat în mesajul de Crăciun al Sfinţiei Sale.
Doar împreună vom reuşi să lichidăm noul (şi perfidul!) terorist
 
Instituţiile globale trebuie numaidecât întărite. Ne aşteaptă noi şi noi pandemii. Noi viruşi, care mai de care mai virulenţi. Mai greu de ucis.  
În 2021 şi anii ce vor urma dictatura sanitară (în sensul bun, desigur) va fi noua religie globală. Spectrul morţii subite, venite din neant, ne va schimba stilul de viaţă din temelii. Deja se întâmplă. 
 
În final, atunci când o altă mutaţie a altui coronavirus ne va ameninţa cu extincţia, vom accepta până şi cele mai aberante soluţii salvatoare la care ne-am fi putut gândi vreodată. 
 
Covid-19 a fost repetiţia cu public. S-a dovedit a fi un real succes. Un prim pas, de data asta extrem de hotărât, spre Statul Global. 
Anul 2020 va rămâne în istorie şi ca anul apariţiei Mişcării de Rezistenţă a ”patrioţilor” în lupta cu ”globaliştii”. Din nefericire pentru primii, Covid-19 (şi în special urmaşii acestuia) ar putea să le dea lovitura de graţie.   
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici