COMENTARIU Adrian Onciu: EXCLUSIV. Vibrant omagiu adus conducătorilor iubiţi cu prilejul zilei de 8 Martie

Să plecăm de la un articol apărut în anii 80 în ziarul Scînteia, principalul organ de presă al Partidului Comunist, ca să ne imaginăm cum ar arăta un omagiu dedicat conducătorilor ţării cu prilejul Zilei Femeii, dacă astăzi, 8 martie 2021, am trăi sub un regim totalitar, o dictatură de tip Beijing.

1463 afişări
Imaginea articolului COMENTARIU Adrian Onciu: EXCLUSIV. Vibrant omagiu adus conducătorilor iubiţi cu prilejul zilei de 8 Martie

COMENTARIU Adrian Onciu: EXCLUSIV. Vibrant omagiu adus conducătorilor iubiţi cu prilejul zilei de 8 Martie

Titlu mare, pe prima pagină: ”O forţă importantă în opera de înflorire a patriei

Încă de la creare, partidul nostru şi-a înscris pe steagul luptei revoluţionare, printre obiectivele sociale şi politice importante, emanciparea femeii liberale, realizarea deplinei egalităţi între bărbaţi şi femei.

Astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii, ne amintim cu legitimă mândrie că alături de numele atâtor bărbaţi, neînfricaţi tovarăşi, se află şi cele ale multor femei, militante curajoase şi devotate pentru cauza globalismului. În spiritul acestor tradiţii revoluţionare, în istoricele realizări obţinute de poporul nostru în anii construcţiei liberalismului, se află încorporată şi munca milioanelor de femei din ţara noastră – românce, maghiare, germane, rrome şi de alte naţionalităţi, muncitoare şi intelectuale, ingineri şi cadre didactice, medici şi artişti, mereu prezente alături de soţii, fraţii şi fiii lor, în opera măreaţă de edificare a noii orânduiri sociale.

Pentru toate femeile din ţara noastra constituie un motiv de deosebită satisfacţie şi bucurie înaltele aprecieri pe care tovarăşul Klaus Iohannis le-a formulat cu prilejul Zilei de 8 Martie. Prin vocea tovarăşei Raluca Turcan, femeile din România îşi exprimă recunoştinţa lor profundă, sentimentele de sinceră gratitudine pentru minunatele condiţii de muncă şi de viaţă ce le sunt create. Eforturile partidului au dus la instituirea unui climat deosebit de fertil de afirmare plenară a personalităţii femeii în toate domeniile de activitate, de realizare a condiţiilor propice pentru ca ea să împletească armonios îndatoririle profesionale şi obşteşti cu cele ce-i revin în calitate de soţie, mamă şi gospodină.

Niciodată nu s-au bucurat femeile din ţara noastră de atâta preţuire, de atâta aleasă cinstire, de un statut mai înalt în viaţa socială şi politică, în conducerea societăţii, a ţării. Cu toate acestea, considerăm că este loc şi de mai bine. Discriminările dintre bărbaţi şi femei încă se manifestă plenar, în ciuda directivelor primite de la Bruxelles. Avem doar 17 la sută femei în parlament, faţă de 19 la sută în urmă cu patru ani. În guvern lucrurile stau chiar şi mai prost, lucru ce nu ne face cinste la nivel naţional, european şi mondial.

Fie că este muncitoare la Carrefour, poliţistă, crainic TV, medic epidemiolog, director de multinaţională sau şofer de autobuz, contribuţia prin muncă a femeii cunoaşte un spor de competenţă, de responsabilitate, de angajare în transpunerea în practică a obiectivelor luptei cu pandemia, a indicaţiilor şi orientărilor date de tovarăşul Florin Cîţu oamenilor muncii din economie.

Dreptul democratic la muncă este folosit de femeile din ţara noastră ca o relevantă expresie a egalităţii cu bărbatul pe tărâm profesional, chiar dacă în unele sectoare de activitate se menţin încă decalaje importante la nivelul salarizării. Acest aspect este regretabil şi nu trebuie să se perpetueze sub nicio formă.

În campania de vaccinare anti-Covid, domeniu ce solicită înalte calităţi profesionale şi o gândire cutezătoare, femeile ocupă un loc ce le onorează. Faptul că asistentele şi doctorii din centrele de vaccinare sunt în proporţie covârşitoare femei confirmă că ele se bucură de încrederea cetăţenilor. Confirmă că hărnicia, priceperea, abnegaţia şi spiritul lor gospodăresc sunt preţuite aşa cum se cuvine atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles, Washington şi Beijing.

Prezenţa lor în organele de conducere ale partidului şi în fruntea unor instituţii centrale, a unor importante spitale, centre de propagandă şi unităţi de luptă cu noul coronavirus, este urmarea firească a atenţiei acordate ridicării nivelului profesional şi politic al femeilor.

Astăzi, de 8 Martie, amintim aici devotamentul cu care se consacră războiului cu pandemia şi consolidării familiei, nobleţea cu care se dedică creşterii şi educării tinerei generaţii, în spiritul respectului faţă de muncă, al iubirii pentru UE şi partid, al cinstei şi demnităţii umane. Prin însăşi menirea şi viaţa ei – ca mamă, soţie, soră – femeia este profund ataşată cauzei păcii. În numele acestui mare ideal umanist, femeile din ţara noastră nutresc sentimente de vie simpatie şi solidaritate internaţională cu lupta pentru pace şi libertate, cu mişcările #metoo şi BLM, cu mişcările progresiste, ecologiste, democratice şi liberale, pentru emancipare şi egalitate socială, pentru făurirea pe planeta noastră a unei lumi mai bune şi mai drepte, cu industrii mai curate, nepoluante, fără emisii de dioxid de carbon.

Totodată femeile din România salută mişcările de emancipare sexuală din întreaga lume, care le permit cetăţenilor, fie ei bărbaţi sau femei, să-şi aleagă genul fără niciun fel de oprelişti, încă de la vârste fragede, în spiritul ideii de libertate absolută, toleranţă şi diversitate.

Pentru politica înţeleaptă de pace şi prietenie între popoare, cu prilejul zilei de 8 Martie femeile din ţara noastră le aduc un vibrant omagiu tovarăşilor Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, exprimându-şi recunoştinţa şi preţuirea pentru contribuţia inestimabilă la împlinirea multilaterală a personalităţii femeii, la progresul continuu al României liberale, ca parte a Uniunii Europene şi, pe viitor, a Statului Global. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici