COMENTARIU Lelia Munteanu: A devenit contaminarea în masă politică de stat în Israel?

  • Premierul Israelului, Naftali Bennett a susţinut aseară o conferinţă de presă pe tema Omicron.
  • Deşi tonul său sugera o catastrofă iminentă, a ţinut să asigure pe toată lumea că guvernul e foarte pregătit.
3784 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: A devenit contaminarea în masă politică de stat în Israel?

COMENTARIU Lelia Munteanu: A devenit contaminarea în masă politică de stat în Israel?

Ce altceva putea să spună? La ora când vorbea, în Israel se înregistrau, duminică, 6,562 de cazuri noi şi se prognozează că la sfârşitul acestei săptămâni vor fi 20.000 de pozitivi zilnic, iar la sfârşitul lunii - 50.000. (În nici unul ditnre cele patru valuri anterioare, nu s-a depăşit cifra zilnică de 10.000).

La asemenea cifre, la o populaţie de 9 milioane de locuitori, situaţia va fi greu dacă nu imposibil de ţinut sub control.

Primele care vor ceda vor fi laboratoarele, care nu vor putea face faţă numărului de testări. Au şi început cozile, oamenii îşi aşteaptă rândul între două şi patru ore (foto: Avshalom Sassoni, Flash90).

Bennett a anunţat că se renunţă la orice izolare a contacţilor vaccinaţi, dacă nu prezintă simptome. Decizie altminteri benefică pentru menţinerea unei economii cât de cît funcţionale.

Azi-noapte s-a întrunit şi Comitetul Corona, care n-a hotărât mai nimic, decât ca relaxează restricţiile de zbor (aproape toate ţările sunt scoase din zona roşie!). Au rămas în dezbatere protocolul de izolare şi protocolul de testare.

Premierului i s-a pus la conferinţa de presă o întrebare-cheie: a devenit contaminarea în masa politică de stat, în scopul obţinerii imunităţii de turmă? Bennett a ocolit răspunsul, care ar fi fost foarte simplu: nu asta e intenţia noastră, dar n-avem încotro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici