COMENTARIU Lelia Munteanu: Banii emiratezi în high-tech-ul israelian, mană cerească

2679 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Banii emiratezi în high-tech-ul israelian, mană cerească

Sursa FOTO: emiratesleaks.com

Euforie mare la Ierusalim, după anunţarea acordului cu Emiratele Arabe Unite. Se fac calcule, se construiesc proiecte. Interesul economic al Emiratelor (în general, al statelor din Golf) în Israel e focalizat pe high-tech, ceea ce Israelul produce şi posedă din belşug, iar banii de la Abu Dhabi sunt aşteptaţi ca o mană cerească. 

Astăzi, Yedioth Ahronoth, cotidianul cu cel mai mare tiraj, s-a transformat în ghid touristic. Jumătate dintre paginile sale sunt dedicate prezentării Emiratelor.

Informaţia e că, din octombrie, două companii aeriene emirateze vor avea curse directe la Tel Aviv. El-Al-ul nu poate, deocamdată, să intre în competiţie - zborurile ar fi mai lungi şi, în consecinţă, mai scumpe, din cauză că israelienii nu pot survola Arabia Saudită. Problema s-ar putea rezolva în câteva luni când, după Manama şi Muscat, Ierusalimul îşi va oficializa şi relaţiile cu Riyadh-ul. De altfel, oficialii saudiţii au început să discute deschis despre conexiunile discrete pe care le-au avut în ultima vreme cu omologii lor israelieni.

Cu toate că tratatul de pace Israel-Emirate are destui duşmani (primii, pe bună dreptate, palestinienii care nu au fost consultaţi) - cei mai vocali fiind Turcia, Iranul, Hizballahul libanez, Hamasul gazan - cel puţin câtă vreme va mai sta Donald Trump la Casa Albă nu au de ce să-şi facă prea multe scrupule.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici