COMENTARIU Lelia Munteanu | Bibi profeţeşte prăbuşirea Israelului, dacă va fi alungat de la putere

După ce a restituit mandatul de formare a guvernului, Netanyahu îşi exersează, ca un virtuoz ce este, tonul profetic.

3076 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Bibi profeţeşte prăbuşirea Israelului, dacă va fi alungat de la putere

Niciodată în istoria Israelului dreapta şi stânga nu s-au unit împotriva unui singur om. Guvernul de uniune naţională în curs de formare e, de fapt, o mare coaliţie anti-Netanyahu aglutinată de resentimente.

Cum va funcţiona un guvern cu premieri prin rotaţie (doi ani Naftali Bennett, doi ani Yair Lapid), cum va reuşi să închege o poziţie clară şi fermă faţă de problema palestiniană, nici unul dintre cei care se opintesc astăzi să-l răstoarne pe Bibi de la putere nu-şi pune întrebarea. Cum vor răspunde la noua politică a lui Biden în Orientul Mijlociu, care e vechea politică a lui Obama, nu se ştie. Cum va arăta economia ţării post-covid n-are timp nimeni să gândească. 

Încă nu e sigur că acest straniu mariaj al dreptei cu stânga va reuşi să ajungă în faţa preşedintelui Rivlin pentru binecuvântare, cu un număr suficient de mandate, şi nu va urma un al cincilea rând de anticipate.

Între timp, premierul Netanyahu încă în funcţie - despre care vechiul şi statornicul său inamic politic, Ehud Barak, garantează că la o adică se va da dus greu din reşedinţa oficială - profeţeşte că asupra Israelului se vor abate toate plăgile biblice dacă va fi alungat de la putere.

Inculpatul Netanyahu ştie că, dacă nu va mai fi la putere, şi-ar putea pierde libertatea. Că toate reglementările legale pe care le-ar fi putut trece prin Knesset - ca să-l ţină departe de puşcărie şi să-i ofere imunitate în faţa Justiţiei - nu vor trece nici de stânga, nici de dreapta.

Omul Netanyahu îşi joacă destinul şi nu şi-ar permite să nu fi ascuns un as în mânecă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici