COMENTARIU Lelia Munteanu: Cât mai durează ca preşedintelui Iohannis să parcurgă o sută de metri, pas cu pas?

Pe 10 septembrie 2018, la ora 11.05, în alocuţiunea de la deschiderea anului şcolar preuniversitar, preşedintele Iohannis vorbea ex catedra elevilor, proesorilor şi părinţilor despre marele său proiect, intitulat Romania Educată:

937 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cât mai durează ca preşedintelui Iohannis să parcurgă o sută de metri, pas cu pas?

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cât mai durează ca preşedintelui Iohannis să parcurgă o sută de metri, pas cu pas?

Pe 10 septembrie 2018, la ora 11.05, în alocuţiunea de la deschiderea anului şcolar preuniversitar, preşedintele Iohannis vorbea ex cathedra elevilor, profesorilor şi părinţilor despre marele său proiect, intitulat Romania Educată:

„Atunci când lucrurile nu merg bine, soluţia este să încerci să le schimbi, învăţând din greşelile trecutului. Anticipând provocările cu care ne confruntăm, am lansat în urmă cu mai bine de doi ani <România Educată>, un demers menit să identifice o viziune pe termen lung pentru învăţământul românesc. Aflat pe ultima sută de metri, proiectul este rodul a peste doi ani de consultări, discuţii, dezbateri şi muncă asiduă în cadrul unor grupuri de lucru care au adunat laolaltă reprezentanţi ai elevilor, studenţilor, cadrelor didactice, părinţilor, şcolilor, universităţilor, societăţii civile şi ai administraţiei. Mi-am dorit ca proiectul să nu apară «peste noapte», ci să aibă la dispoziţie timpul necesar pentru a implica real şi semnificativ toţi aceşti actori, să fie angrenat în realitatea lor cotidiană şi corelat cu aşteptările lor. Văd <România Educată> ca parte a unui proiect coerent de ţară, care va transforma România centenară într-un stat modern şi puternic, cu instituţii solide, în care cetăţenii pot avea încredere deplină".

Aflat pe 10 septembrie 2018 ora 11.05 „pe ultima sută de metri", Preşedintele s-a oprit. Până ieri, la ora 17, cînd pe agenda Preşedintelui a apărut „Întrevedere cu liderii coaliţiei de guvernare pe tema Proiectului România Educată". Astăzi, la ora 16 -  „Întrevedere cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere pe tema Proiectului România Educată". Mâine va convoca la Cotroceni sindicatele din educaţie şi pe reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale. 

Până la sfârşitul mandatului, Iohannis va trebui să elaboreze, cum a promis, şi un „proiect coerent de ţară", altfel n-o să mai ştim de ce a „muncit asiduu" ca să educe România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici