COMENTARIU Lelia Munteanu: Cel mai dezinformat om din România

Klaus Iohannis a îmbrăcat iţarii naţionalismului cabotin.

3718 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cel mai dezinformat om din România

Cel mai dezinformat om din România

Şi dacă preşedintele Iohannis nu e cel mai informat om din România?

Când pe 27 februarie declara că noul coronavirus e o răceală ca oricare alta, m-am bucurat: are cele mai bune informaţii, mi-am zis. Pe 11 martie, încă ne mai invita „să demitizăm un pic boala".  Dacă ar fi spus „să demiticizăm", aş mai fi înţels.

Zilele trecute, vorbind despre eventualitatea deschiderii şcolilor, ne-a informat: „Avem un exemplu din Franţa, unde într-o provincie s-a deschis experimental şcoala şi experimentul nu a decurs foarte bine. După puţine zile, zeci de elevi au fost testaţi pozitiv şi mai mulţi dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă". M-a trecut un fior rece pe şira spinării: nu-i de glumă! La nici 24 de ore, chiar ministrul francez al Educaţiei l-a contrazis: „Sunt informaţii false". Întrebat despre asta la conferinţa de presă de marţi, Klaus Iohannis s-a înfundat mai adânc: „Informaţia este corectă. Cred că s-a dat cam multă atenţie acestui exemplu. Este doar un exemplu (...). Unii dintre dumneavoastră au cerut informaţia şi colegii mei de la departament o să vă dea link-ul. Este un studiu făcut de Institutul Pasteur şi alţii, care au ajuns la această concluzie. Este verificabil şi nu m-am referit la situaţia de ieri sau de alaltăieri din Franţa, ci am spus că există un exemplu care ne arată că situaţia în şcoli este complicată".

Mai nou, a îmbrăcat iţarii naţionalismului cabotin, deloc asortaţi euroatlantismului sârguincios pe care îl afişase până acum: PSD, pe mână cu guvernul de la Budapesta, vrea să şterpelească Ardealul. Oricare dintre politicieni ar fi procedat astfel - urmărind cu mijloace ieftine un succes uşor - ar fi fost luat în râs. Dar vorbea însuşi preşedintele României, citind de pe prompter un soi de pamfleţel grotesc.  

Nici nu vreau să mă gândesc decât că cineva îl intoxică sistematic pe primul om în stat. Dacă, din greşeală, l-aş ghici, aş înţelege cine conduce, de fapt, România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici