COMENTARIU Lelia Munteanu | Celebrarea eşecului şi extremismul fără leac

779 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Celebrarea eşecului şi extremismul fără leac

Mai întâi a celebrat eşecul: 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino". Cu gardă de onoare, cu imn, cu sobor de preoţi.

În 1921 fusese inaugurat sub denumirea de „Institut de Seruri şi Vaccinuri", astăzi nici cutii de pizza nu poate produce, ca să împacheteze vaccinurile altora.

(Klaus Magnus e singurul care n-are niciodată ghinion. Ce s-ar fi întâmplat dacă Institutul ar fi fost înfiinţat pe 2 aprilie? Pierdea o zi de schi sau o partidă de golf).

După o preţioasă alocuţiune, Preşedintele s-a retras discret, în ciuda celor care îşi imaginau că, abandonând stilul epistolar, li se va adresa prin viu grai participanţilor la protestele de contaminare. Pe aceia i-a expediat aluziv, într-o frază sapienţială: „Virusul care ne-a afectat dramatic existenţa în ultimul an nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste". Mărturisesc că nu m-aş fi gîndit nici o clipă că amărăştenii care protestează caută de patru zile leacul virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici