COMENTARIU Lelia Munteanu: Contrar indicaţiilor Pfizer şi Moderna, gravidelor din Israel li se recomandă să se vaccineze

Autorităţile de la Ierusalim au decis prelungirea lockdownului până la 1 februarie. Spre deosebire de lockdownul precedent, când după zece zile curba infectărilor a scăzut, acum mutaţia mai contagioasă a virsului a crescut alarmant numărul pozitivilor. (Exact cum s-a întâmplat şi în Marea Britanie, dar acolo, de câteva zile, situaţia pare a se îmbunătăţi).

4458 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Contrar indicaţiilor Pfizer şi Moderna, gravidelor din Israel li se recomandă să se vaccineze

COMENTARIU Lelia Munteanu: Contrar indicaţiilor Pfizer şi Moderna, gravidelor din Israel li se recomandă să se vaccineze

Ieri au fost internate în stare severă 10 gravide cu diagnosticul Covid-19. Ca urmare, începând de astăzi, Israelul aprobă şi recomandă vaccinarea femeilor gravide, înainte ca Pfizer şi Moderna să-şi dea acordul. Se estimează că riscul unor efecte secundare e mai mic decât riscul rezultat din contaminarea cu SARS-CoV-2.

Tot de astăzi, se pot vaccina şi toţi cei cu vârsta de peste 40 de ani.

De sâmbătă, oricine se îmbarcă într-un avion spre Israel, va fi obligat să prezinte un test Corona negativ, făcut cu 72 de ore înaintea zborului. Decizia, care a stârnit lungi dispute plotice, se ia cu 10 luni întârziere. Mai bine prea târziu decît niciodată.

Presiunea asupra sistemului medical nu slăbeşte. E vorba nu doar despre cadrele medicale extenuate, ci şi despre fonduri. Numai spitalele de stat şi cele ale furnizorilor de servicii medicale (doi din patru) primesc subvenţie de stat. Deşi publice, câteva zeci de spitale sunt pe cont propriu. Între ele -  Hadassah, Shaare Zedek, Laniado, care pe lângă bani de salarii au nevoie de medicamente, utilaje, echipament, alimente. Din cauză de covid, veniturile acestor spitale independente din punct de vedere financiar sunt limitate, fiindcă se amână tot ce se poate amâna – operaţii, proceduri şi alte activităţi aducătoare de fonduri. În plus, costul cu salariile a crescut enorm, în contextul suplimentării  personalului medical. Ministerul Sănătăţii recunoaşte problema, dar se mulţumeşte cu sfaturi imbecile, gen „cereţi donatorilor”. Nici un donator nu bagă bani într-un spital, dacă n-are cum să fie invitat la o inaugurare, la un cocteil în care să fie elogiat, dacă nu poate poza la dezvelirea unei plăcuţe pe care să-şi vadă numele.

Vestea bună e că vaccinările continuă alert şi curând se va atinge recordul de 3.000.000.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici