COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum i-a convins Bibi Talent pe israelieni că sunt “verzi” deşi sunt “roşii”

Turişti întorşi ieri de pe aeroport de Aegean Airlines.

1809 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum i-a convins Bibi Talent pe israelieni că sunt “verzi” deşi sunt “roşii”

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum i-a convins Bibi Talent pe israelieni că sunt “verzi” deşi sunt “roşii”

Pusă la încercare de coronacriză, puterea de convingere a premierului Netanyahu a intrat în declin. Ce-i drept, nu-l ajută nici Guvernul Ciudat pe care îl păstoreşte. Formula de uniune naţională, în care s-au întâlnit duşmanii din campanie şi duşmani istorici, naşte situaţii groteşti. (La ultimele proteste de stradă, de pildă, membri ai Cabinetului protestau împotriva…lor înşişi).
 
De ieri, s-a dat drumul zborurilor spre ţările verzi. Bibi Talent apucase să-şi convingă conaţionalii că sunt verzi, deşi - conform standardelor – sunt roşii. (Coeficientul de risc: zilele trecute, peste 12 infectaţi la milionul de locuitori – “criteriul obiectiv” pentru ca un stat să fie considerat verde, despre care vorbea pe 9 iunie şi preşedintele Iohannis, fiind de sub 5 cazuri la un milion).  
 
Când au ajuns oamenii la aeroport cu bilete de sejur în Grecia, cei de la Aegean Airlines i-au întors din drum, spunându-le că nu se pot îmbarca. Scandal în aeroport, scandal şi pe Canal 13.
 
Autorităţile de la Ierusalim purtaseră tratative cu Grecia (1,14 cazuri la un milion), Cipru (1,96 cazuri la un milion) şi alte câteva destinaţii turistice, în urmă cu vreo două săptămâni. Atunci, e drept, numărul de infectări la milionul de locuitori era în Israel de 3,74, dar creştea vertiginos, ceea ce a îndreptăţit-o pe prof. Siegal Sadetzki, un înalt responsabil din Ministerul Sănătăţii, să declare ieri că ţara se confruntă cu al doilea val de SARS-CoV2. Primul semnal de alarmă îl dăduse, pe 8 mai, la predarea postului, fostul Director General din ministeri, Moshe Bar Siman Tov, cu o profeţie sinistră: “A venit al doilea val! O să fie mai mare decât primul! Vom avea 5.000 de ventilaţi mecanic!”. Toată lumea a sperat că exagerează, ca de obicei.
 
Prin urmare, premierul Netanyahu e, ca de obicei, pe val. Din păcate, de data asta, pe ceea ce se anunţă a fi al doilea val al epidemei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici