COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum s-a întors covidul în Israel

11787 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum s-a întors covidul în Israel

COMENTARIU Lelia Munteanu: Cum s-a întors covidul în Israel

De astăzi la prânz purtarea măştii în spaţii închise a devenit din nou obligatorie în Israel (la zece zile după ce se renunţase la măsură). 

Totul a (re)pornit de la două cazuri, în două orăşele.  

Primul caz: un tată revenit din străinătate, dintr-o ţară sub cod roşu şi a trecut „neobservat" pe aeroport. Şi-a contaminat copilul, care a răspândit virusul la şcoală. În felul acesta, "sursa" adultă a transmis Covid-19 unui număr de peste 140 de persoane, considerate lanţ direct de contaminare.

Al doilea caz: tot un „turist", de data asta copil. Nu numai că nu a fost ţinut în casă, în carantină, cum cere legea, dar a fost trimis la şcoală. Lanţul direct de contaminare a cuprins 84 de persoane.

Tot binele acestor rele e că acum minorii aleargă să se vaccineze, ceea ce va îmbunătăţi şi mai mult imunitatea întregii ţării. Aleargă, fiindcă s-a anunţat că în luna august vor lipsi total vaccinurile. Autorităţile au crezut că nu prea mai e nevoie, deci următoarea tranşă va ajunge abia în septembrie, conform contractului cu Pfizer. Tot ce e disponibil în prezent are termen de expirare la sfârşitul lui iulie. Cine nu se vaccinează până pe 9 iulie, nu va apuca să primească rapelul. 

E drept că se fac eforturi pentru devansarea următoarei tranşe. Sunt destui care au început să se întreabe cu îngrijorare: ce ne facem fără Bibi? Cine îl va presa pe CEO-ul companiei, Albert Bourla, să furnizeze mai repede vaccinurile? Dacă Bibon (porecla din armată a premierului  Bennett) nu va izbuti, e uşor de dedus ce va fi la gura lui Bibi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici