COMENTARIU Lelia Munteanu: Efectul Dunning-Kruger în campania de vaccinare din România

1932 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Efectul Dunning-Kruger în campania de vaccinare din România

COMENTARIU Lelia Munteanu: Efectul Dunning-Kruger în campania de vaccinare din România

Te pregăteşti de săptămâni, sub înalta îndrumare a Preşedintelui republicii, pentru campania de vaccinare Covid-19, făcând simulări de success - primeşti cu onoruri la cutii primele 10.000 de “doze-simbolice”,  iar apoi, când dispar simbolistica & festivismul şi apare prima tranşă de 150.000, te îneci la mal - cum se cheamă asta?
 
Efectul Dunning-Kruger: “aprecierea greşită a incompetenţei proprii”.  Cu alte cuvinte: ignoranţii au tendinţa firească de a se supraaprecia.  Poetic spus: “Nătărăii se cred deştepţi” (Shakespeare).
 
Justificările oficialilor au fost pe măsură. La început, primele 10.000 de doze n-au fost distribuite nici pe jumătate, fiindcă restul s-a păstrat pentru rapel. Din următoarele 150.000 de doze s-au administrat doar vreo 15.000, din motive binecuvântate: sărbătorile. 
 
Vestea bună e că însuşi comandantul acţiunii a anunţat, de mâine, un salt uriaş: 20.000 de vaccinări zilnic. Dacă se păstrează acest ritm alert, inclusiv în weekend şi de sărbători, înseamnă că 60 la sută dintre cei 18.265.583 de electori cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, respectiv 10.959.349,8 cetăţeni, vor fi vaccinaţi în doar 548 de zile. Adică 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici