COMENTARIU Lelia Munteanu: În mijlocul molimei, să rămânem oameni

"Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea" (Proverbe 24, 10).

5775 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: În mijlocul molimei, să rămânem oameni

COMENTARIU Lelia Munteanu: În mijlocul molimei, să rămânem oameni

Sunt teolog ortodox şi ştiu că împotriva noii molime singurul vaccin descoperit până azi e solidaritatea.   


Am onoarea să mă fac sol al mesajului rostit de pastorul Aurel Neţu, preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România.

"(...) Experienţa pe care o trăim ne arată cât de repede se pot schimba lucrurile în societatea de astăzi. Ceea ce ieri era de neconceput se întâmplă acum. Este o lecţie puternică pentru noi, pentru copiii lui Dumnezeu (...). Este timpul, mai mult ca oricând, să rămânem uniţi şi să fim solidari. Să ne încredem în Dumnezeu şi să le oferim celor apropiaţi dovezi ale credinţei noastre. Nu doar să-i încurajăm şi să ne rugăm pentru ei, ci să facem lucruri concrete (...), să arătăm că ne pasă. Lucrurile care altădată puteau fi percepute ca lucruri mici, astăzi pot fi privite ca fapte de eroism: să cumperi medicamente sau alimente pentru cineva, să ajuţi un bătrân, o persoană cu vulnerabilităţi sunt lucruri pe care am putea să le facem în perioada aceasta. Liderii Bisericii, pastorii ar trebui – respectând măsurile de igienă, de siguranţă – să fie în prima linie, în primul rând, aproape de membrii Bisericii, aproape de toţi cei care sunt în nevoie. Este un timp în care suntem chemaţi să dăm dovadă de responsabilitate, de calm, de înţelegere, să arătăm respect faţă de cei de lângă noi. La finalul acestei perioade este important, atunci când vom trage linie, să privim în urmă şi să constatăm că am rămas oameni (...)".

Doar solidaritatea ne poate vindeca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici