COMENTARIU Lelia Munteanu: Îngrijorări în Orientul Mijlociu în legătură cu intenţiile administraţiei OBiden

Cu o oră înaintea încheierii mandatului prezidenţial, Donald J. Trump a parafat cu Emiratele Arabe Unite vânzarea a 50 de avioane F35 şi 18 avioane de luptă fără pilot MQ9 Reaper (o afacere de aproximativ 50 miliarde dolari).

3794 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Îngrijorări în Orientul Mijlociu în legătură cu intenţiile administraţiei OBiden

COMENTARIU Lelia Munteanu: Îngrijorări în Orientul Mijlociu în legătură cu intenţiile administraţiei OBiden

E puţin probabil ca afacerea să fie anulată de administraţia Obama 3  (OBiden, cum mai a numit-o jurnalistul şi documentaristul israelian Zvi Yehezkeli, bun cunoscător al lumii arabe, într-un interviu acordat azi dimineaţă Canalului 13). Chiar dacă proaspătul Secretar de Stat (succesorul sinistrului Pompeo) a făcut de curând câteva judecăţi  încruntate cu privire la dotarea armată a Emiratelor şi Arabiei Saudite, care ar putea încălca angajamentul Statelor Unite de a nu submina avantajul militar al Israelului în regiune. Nemaivorbind despre îngrijorarea, manifestată şi în Congres, că armamentul va fi folosit în Yemen şi Libia.

Însă problema fundamentală care frământă nu doar Israelul, ci şi marii inamici sunniţi ai Tehranului, saudiţii şi emiratezii, e intenţia declarată a preşedintelui Obiden de a reface Acordul Nucelar al lui Obama cu Iranul.

Cât despre palestinieni - cu care Trump rupsese relaţiile şi le tăiase ajutoarele umanitare - aceştia speră ca OBiden să-şi ţină promisiunea şi să reinstituie livrarea ajutoarelor, vitale într-un spaţiu al abandonului, în care campionii vaccinărilor cu Pfizer i-au lăsat să se vaccineze cu Sputnik V.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici