COMENTARIU Lelia Munteanu: Întâmple-se ce s-o întâmpla, campania electorală nu se opreşte niciodată

1613 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Întâmple-se ce s-o întâmpla, campania electorală nu se opreşte niciodată

Dr. Ronni Gamzu, strategul luptei anticorona, ar trebui să facă minuni ca de la o medie de1800 noi pozitivi zilnic să se ajungă la 400. Altfel va fi o problemă în Israel cu deschiderea, la 1 septembrie, a anului şcolar. Nădejdea ar fi un lockdown de vreo trei săptămâni pe perioada sărbătorilor de toamnă (Anul Nou şi Yom Kippur), când oricum vor exista, cumulate, vreo trei săptămâni de zile libere.

S-au mai identificat şi alte probleme legate de deschiderea anului şcolar. Aşa-numitul învăţământ online e aproape imposibil: religioşii n-au internet şi, evident, nici computere sau tablete. Păturile nevoiaşe în general nu şi le permit.

Mai e lipsa cronică de cadre didactice, de nerezolvat dacă, aşa cum s-a decis, clasele vor fi limitate la 18 elevi.

Un alt impediment ]n calea deschiderii şcolilor, căruia de luni de zile nu i se găseşte soluţie, e al cadrelor didactice care fac parte din grupele de risc. Vor mai lucra, se pensionează (pe ce motiv)? Vor intra în concediu medical nelimitat, cu toate că vârsta e handicapul şi nu vreo boală? (Chestiunea s-ar pune şi în România, dacă ar fi cine s-o identifice).

Ministrul Educaţiei, Yoav Gallant (foto), fost militar de carieră, face şi el ce poate: îmbărbătează lumea şi-o scaldă.

Ca şi la noi, preocuparea principală a politicienilor - alegerile. Presa a lăsat covidul pe locul doi, subiectul tocat de câteva zile a devenit  anticipatele. Cel mai bun indiciu că oamenii vor fi chemaţi din nou la urne (în noiembrie?) e că Netanyahu l-a angajat deja pe Moshe Klughaft (marele strateg, în tandem cu alt iscusit, Sefi Shaked, au dus PSD spre victoria din 2016).

Asta e măreţia democraţiei: întâmple-se ce s-o întâmpla. campania electorală nu se opreşte niciodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici