COMENTARIU Lelia Munteanu | Israel: anchetarea anchetatorilor

Procesul lui Netanyahu nu va începe înainte de alegeri.

974 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Israel: anchetarea anchetatorilor

COMENTARIU Lelia Munteanu | Israel: anchetarea anchetatorilor

Războiul dintre premierul Netanyahu şi Justiţie se înteţeşte. Presa vorbeşte tot mai des despre dorinţa de răzbunare a lui Bibi, care îşi construieşte apărarea pe ideea unor dosare instrumentate politic.

Ministrul Justiţiei, likudistul Amir Ohana (numit în iunie anul trecut; primul înalt demnitar guvernamental din istoria ţării care şi-a asumat statutul de homosexual), duce o campanie sistematică de delegitimare a sistemului judiciar.

După ieşirile violente ale lui Netanyahu, care cerea “anchetarea anchetatorilor”, sistemul e bombardat cu cereri de redeschidere a unor dosare.

Comentatorii politici nu neagă faptul că sunt multe de îmbunătăţit în Justiţia israeliană, însă condamnă atitudinea prim ministrului şi a ministrului său de resort, care pot conduce la prăbuşirea oricăror repere.

În urmă cu trei zile a fost ales tribunalul (din Ierusalim) şi anunţat completul de judecată în procesul lui Bibi. Trei judecători. Unul dintre ei, temuta Rivka Friedman-Feldman, a făcut parte din completul care l-a condamnat la închisoare pe fostul premier Ehud Olmert. Cei trei vor stabili când va avea loc prima înfăţişare şi îl vor convoca pe Netanyahu cu minimum 14 zile înainte. Procesul nu va începe înaintea alegerilor anticipate din 2 martie.

Analistul politic Amnon Abramovici, într-un comentariu făcut aseară la jurnalul de ştiri, observa: “Netanyahu va continua să ne târască în alegeri - turul 4, turul 5 - până va obţine cele 61 de mandate. Iar atunci va cere încă o dată imunitate. Pare-se că are dreptul, fiindcă tot ce s-a petrecut până acum ţine de actualul Guvern. Dacă va exista un Guvern nou, va avea dreptul s-o ia de la început”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici