COMENTARIU Lelia Munteanu. Israel: „open lockdown", dar vaccinări de dimineaţa până la miezul nopţii

Al treilea lockdown din Israel nu diferă de celalalte două - plin de derogări motivate politic, ca o sită cu găuri foarte mari. Presa l-a şi numit „open lockdown".

1042 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Israel: „open lockdown", dar vaccinări de dimineaţa până la miezul nopţii

COMENTARIU Lelia Munteanu. Israel: „open lockdown", dar vaccinări de dimineaţa până la miezul nopţii

Revolte violente în centrele de carantinare instituţionalizată. Condiţiile nu s-au îmbunătăţit, deşi e vorba de hoteluri de 4-5 stele. Mâncare foarte proastă şi mizerie. Oamenii nu au cu ce să-şi facă singuri curăţenie, nu au aşternuturi noi, nu au cum să-şi spele rufele. Nici măcar contra cost. Iar teste covid nu prea se fac. Printre carantinaţii instituţional - mulţi copii, de toate vârstele. Teoretic, nimeni n-ar avea voie să iasă din cameră. Practic, în fiecare zi sunt îmbulzeli în hol, cu încercări colective de evadare, prin forţarea uşilor încuiate, păzite de armată. Televiziunile transmit imagini de groază. Subiectul este pe agenda de lucru a următoarei şedinţe a Cabinetului Corona. Se pare că se va renunţa la acest sistem barbar (foarte asemănător celui practicat cu câteva luni în urmă în România) şi se va trece la carantina la domiciliu. Cine nu are condiţii acasă, va putea, la cerere, să fie instituţionalizat.

Bombardament de SMS-uri din diverse surse (spitale, primării), care invită la vaccinare. Deocamdată nu se lucrează noaptea, cum s-a preconizat, ci doar până la miezul nopţii. Se fac mai mult de 100.000 de vaccinuri pe zi. Dacă totul decurge conform planului, astăzi, mâine şi poimâine urmează să sosească în Israel noi transporturi cu vaccin de la Pfizer. În total, vor fi 4 milioane de doze (două milioane de vaccinaţi). În ianuarie vor mai veni un milion de doze. În februarie - mai mult, iar din martie, încep să fie livrate în tranşe cele 5 milioane de doze cumpărate de la Moderna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici