COMENTARIU Lelia Munteanu. Israelul deschide turismul internaţional, dar nu şi pentru cei cărora li s-au administrat Sputnikul rusesc sau vaccinurile chinezeşti

1600 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Israelul deschide turismul internaţional, dar nu şi pentru cei cărora li s-au administrat Sputnikul rusesc sau vaccinurile chinezeşti

COMENTARIU Lelia Munteanu. Israelul deschide turismul internaţional, dar nu şi pentru cei cărora li s-au administrat Sputnikul rusesc sau vaccinurile chinezeşti

Chiar dacă, în august, Delta dezvoltase o sub-tulpină în Israel,  identificată la şase pacienţi, administrarea celei de-a treia doze de vaccin a pus populaţia în siguranţă.

(Marea Britanie depistase noua sub-tulpină din iulie. Dar creşterea infectărilor cu SARS-CoV-2 e pusă de specialişti pe seama scăderii imunităţii populaţiei, vaccinarea cu a treia doză fiind abia la început).

De la 1 noiembrie, Executivul de la Ierusalim redeschide turismul internaţional. Vor fi primite în Israel doar persoanele vaccinate cu a treia două sau cele care nu au încă şase luni de la vaccinarea cu a doua doză sau de la trecere prin boală.

Important de ştiut e că vor fi acceptaţi doar cei care au făcut vaccinuri aprobate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite sau de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Cu alte cuvinte, vaccinul rusesc Sputnic sau cele patru vaccinuri chinezeşti nu sunt nu sunt acceptate.

În plus, aşa cum se întâmplă de la începutul anului, pe lângă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, rămâne obligatoriu şi testul RT PCR efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcarea spre Israel.

Guvernul Bennett pregăteşte campania de vaccinare a copiilor sub 12 ani, care va începe imediat după autorizarea de către FDA (Agenţia americană a Medicamentelor), adică din prima jumătate a lunii noiembrie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici