COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelul rezolvă, cu ajutorul Chinei, problema echipamentelor de protecţie

Promisiunile politicienilor – încă neonorate.

1197 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Israelul rezolvă, cu ajutorul Chinei, problema echipamentelor de protecţie

COMENTARIU Lelia Munteanu

Astăzi a aterizat în Israel un cargou cu 20 de tone de echipament de protecţie din China. Până de Pesah, vor fi trei curse pe zi, ceea ce înseamnă că, pentru o bună perioadă de timp, se rezolvă o problemă vitală.

Industria israeliană a fabricat primele 63 de ventilatoare, aflate în omologări la Ministerul Sănătăţii.

Cât priveşte promisiunile făcute de Bibi, cu mult patos, încă nu s-au împlinit (aceeaşi lipsă de coordonare şi comunicare între autorităţi, dar poate mai puţin dramatică decât în România).

Nici minorii, nici seniorii n-au primit încă darul de Pesah (500 de shekeli fiecare).

Cele 10.000 până la 20.000 de teste Corona pe zi nu pot fi deocamdată realizate (abia dacă se fac acum în jur de 4.000).

Suplimentarea paturilor de spital cu încă 1000 a rămas un deziderat (celor existente li s-au adăugat numai câteva zeci).

A rămas suspendat pe culmile retoricii şi ajutorul financiar promis antreprenorilor.

Tele-învăţământul de toate nivelurile e un succes. Iar cei de vârsta grădiniţei continua să asculte poveştile citite de preşedintele Reuven Rivlin. 

Aseară, ministrul Internelor, Aryeh Deri, liderul partidului religios Shas, a anunţat lockdown total de Pesah (sărbătoarea începe în seara de 8 aprilie şi durează până pe 17). Orice maşină care s-ar încumeta să circule va fi oprită de primul baraj de poliţie şi întoarsă din drum, dacă şoferul nu se încadrează în categoria "lucrător în sector vital, în drum spre/de la serviciu". Întrebat cât va dura măsura, Deri s-a făcut că nu aude.

Ieri, pe malul Mediteranei (cam la 2o de kilometri sud de Tel Aviv), pe plaja Palmachim, zburda o căprioară. Dacă se poate trage o concluzie fermă asupra coronavirusului care ne-a strâns de pe drumuri şi ne-a mânat în case e că noi, oamenii, tulburam rău liniştea naturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici