COMENTARIU Lelia Munteanu. Netanyahu şi excepţionalului corp medical, eroii unui record mondial: Israelul - cea mai mare rată de vaccinare

3181 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Netanyahu şi excepţionalului corp medical, eroii unui record mondial: Israelul - cea mai mare rată de vaccinare

COMENTARIU Lelia Munteanu. Netanyahu şi excepţionalului corp medical, eroii unui record mondial: Israelul - cea mai mare rată de vaccinare

Israelul deţine în acest moment recordul absolut la rata de vaccinare. Când vrea, Regele Bibi poate orice! Faptul că e motivat şi de anticipatele programate pentru 23 martie nu-i diminuează din merite. Ambiţia lui Netanyahu e ca, până la alegeri, israelienii să fie imunizaţi.
 
E drept, preţul pentru vaccinurile care se distribuie gratis a fost (mult) mai mare decât cel plătit de Uniunea Europeană (care s-a trezit că n-a cumpărat suficient). Important e însă ca oamenii să fie vaccinaţi acum. Gaura din Buget o vor plăti, fireşte, tot contribuabilii.
 
Dacă primul erou al acestui record e premierul, al doilea erou e sistemul medical (asemănător ca structură cu cel britanic, dar mai eficient), pe umerii căruia apasă campania.
 
Obiectivul: 100.000 – 150.000 de vaccinuri zilnic. Se lucrează de la 8 dimineaţa la 8 seara, dar se preconizează să se extindă programul şi în crusul nopţii, inclusiv vineri şi sâmbătă.
 
Toate ţările din statistica referitoare la rata imunizării, au început campania de vaccinare înaintea Israelului, iar Marea Britanie a fost prima, pe 8 decembrie:
 
  • Israel                2.30 %
  •  
  • Marea Britanie 1.80 %
  •  
  • Rusia                 0.14 %
  •  
  • Canada              0.11 %
  •  
  • China                 0.07 %
  •  
  • SUA                   0.30 %
 
Prima săptămână de vaccinări, săptămâna-pilot, s-a încheiat în Israel cu 210.000 de vaccinaţi (prima doză). Rapelul n-a început încă nicăieri în lume, În Marea Britanie demarează pe 29 decembrie. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici