COMENTARIU Lelia Munteanu: Papa: „Dacă privim în noi înşine, o să găsim aproape tot ceea ce detestăm în afara noastră"

Suveranul Pontif, ieri, de la fereastra apartamentului pontifical al Palatului Apostolic, către credincioşii prezenţi în Piaţa Sfântului Petru:

693 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Papa: „Dacă privim în noi înşine, o să găsim aproape tot ceea ce detestăm în afara noastră"

COMENTARIU Lelia Munteanu: Papa: „Dacă privim în noi înşine, o să găsim aproape tot ceea ce detestăm în afara noastră"

„Deseori credem că răul provine mai ales din afară - din comportamentul celuilalt, de la cel care gândeşte rău despre noi, din societate. De câte ori nu îi învinovăţim pe alţii - societatea, lumea - pentru tot ceea ce ni se întâmplă? Mereu e vina celorlalţi - a oamenilor, a acelora care ne conduc, a ghinionului. S-ar părea că problemele vin totdeauna din afară. Iar noi petrecem timpul împărţind vinovăţii. Însă a  petrece timpul învinovăţindu-i pe alţii înseamnă a pierde timpul. Devenim mânioşi, acri şi îl ţinem pe Dumnezeu departe de inimă (...).  Nu putem fi cu adevărat oameni religioşi plângându-ne întruna: mânia, resentimentul şi tristeţea închid porţile înaintea lui Dumnezeu.

(...) Câţi dintre noi, în decursul zilei, într-un moment al zilei sau al săptămânii sunt capabili să se acuze pe ei înşişi? E o înţelepciune să învăţăm să ne acuzăm pe noi înşine. Încercaţi să o faceţi: vă va prinde bine. Mie îmi face bine, când reuşesc să o fac. Tuturor vă va face bine.

(...) Să-i cerem astăzi lui Dumnezeu să ne elibereze de învinovăţirea celorlalţi. Să-i cerem în rugăciune harul de a nu pierde timpul poluând lumea cu plângeri, pentru că acest lucru nu e creştin. Isus ne îndeamnă mai degrabă să privim viaţa şi lumea pornind de la inima noastră. Dacă privim în noi înşine, o să găsim aproape tot ceea ce detestăm în afara noastră. Şi dacă, într-o manieră sinceră, îi vom cere lui Dumnezeu să ne cureţe inima inima, atunci vom începe cu adevărat să facem lumea mai curată. Pentru că există o manieră infailibilă de a învinge răul: să începem, prin a-l învinge în noi înşine".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici