COMENTARIU Lelia Munteanu: Prea multe grade la umbră

Mai răsfiraţi, băieţi, totuşi, că bateţi la ochi... Oricum am de gând să dau pe goarnă.

1090 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Prea multe grade la umbră

COMENTARIU Lelia Munteanu: Prea multe grade la umbră

Bine că ştiu de unde ni se trage. De la monedă. Avem o monedă de ţară tropicală umedă. Şi nu e aia din Botswana, care în traducere din dialectul lor înseamnă – (n-aţi ghicit!) – ploaie.

Da' noi nu şi nu: am ales leul. Sunt atâtea arătări haioase, care nu fac rău omului, în Africa. Să ne gândim doar la zburătoare: Paradise Flycatcher (mirata din foto), deosebit de arătoasă, care şade în arborii de termopane (sau mopane; n-am înţeles bine). Mai e păsărica simpatică care cântă "Go awaa" (coloniştii englezi au înţeles-o greşit şi-au botezat-o"Go away"). În fine, am fi putut alege Pasărea Lehututu, foarte populară. Umblă mai mult pe jos, printre oameni, scoate un fel de ţipurituri, are penele negre şi ciocul roşu. Cum ar fi fost? Aşa: bugetarule, cât ţi-a mai rămas din leafă, pe fluturaş? Patru sute douăzeci de lehutuţi. Hai, că-i bine. Vorba şamanului din colţ: se poate şi mai rău.

E cald la noi ca în Zimbabwe; acolo iarna e ca vara. E atât de cald la noi, că se topesc decoraţiile pe pieptul generalilor. Trebuie să dea guvernul ăsta o Ordonanţă ceva, să mai reducă din grade. Altfel nu poa' să-l lase pe preşedinte să tragă 'jde ore pe zi – e crimă. Munceşte mai mult ca Bingu wa Mutharika, fostul preşedinte din Malawi. Cel care a trebuit să se mute în primul mandat din palatul lui, fiindcă era bântuit de cucuvele. Să muncească Serviciile (de unde şi numele), pe ele nu le bate soarele-n cap, fiindcă acţionează din umbră. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici