COMENTARIU Lelia Munteanu: Preacinstitul Ludovic Postitorul

Atenţie, aceste rânduri vă pot afecta emoţional!

1697 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Preacinstitul Ludovic Postitorul

COMENTARIU Lelia Munteanu: Preacinstitul Ludovic Postitorul

Publicându-şi atât de târziu declaraţia de avere mă gândeam că Ludovic Întâiul nu pridideşte să scrie, că umple rubricile, ba mai adaugă şi altele noi.

M-am înşelat, Premierul e sărac ca un pustnic. Liniuţe mai peste tot. Un Volkswagen din 2007 cu care primăreasa n-o să-i mai dea voie să intre în Bucureşti şi o căsuţă de 200 de metri pătraţi (o sută el, o sută soţia, care mai are puşi de-o parte 11.810,74 euro, probabil zestrea).

Familia Orban (alcătuită din tată, mamă, copil, cu Marele Bărbat ca singur întreţinător) a trăit în 2018 cu 3.100 lei pe lună, sub nivelul  sărăciei. În 2019, având campania pe cap, două alegeri grele plus un referendum, e clar că i-a fost şi mai greu.

Cei doi angajatori, cel din Riciu de Mureş (navetă grea!) şi cel din Bucureşti s-au purtat ca nişte capitalişti haini: pentru „consultanţă tehnică” (e de formaţie inginer, specializat în construcţii de maşini) i-au azvârlit primul 20.363.000 lei vechi pe lună, al doilea – 7.500.000. Dacă nu i-au transformat bonurile de masă în pachete de ţigări, Ludovic Întâiul (care are un singur viciu, e fumător) a adunat chiştoace.

(Orice om, care trăieşte într-o garsonieră din Pantelimon, îi este teamă când aude de 200 de metri pătraţi: te cocoşează facturile).

Noroc că, aşa cum declară în cv, are hobby-uri necostisitoare: bridge-ul, şahul şi cântatul la chitară.

A mărturisit poporului, cu smerenie: „Cred că oamenii trebuie să înţeleagă nu neapărat că sunt cel mai sărac premier, cum s-au grăbit unii să spună, ci că sunt poate cel mai cinstit şi cel mai corect premier”. Şi cel mai lihnit, aş adăuga cu admiraţie.

Oricum i-ai citi declaraţia de avere, Premierul s-a hrănit exclusiv cu dorinţa de a înfrânge PSD-ul şi Dumnezeu l-a săturat.

Existenţa Preacinstitutului Ludovic Postitorul e un miracol, ceea ar trebui să ne încredinţeze că va săvârşi o minune şi cu Bugetul României.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici