COMENTARIU Lelia Munteanu: Premierul Israelului a inventat kitul de supravieţuire economică

Explozie de infectări cu Covid-19.

1447 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Premierul Israelului a inventat kitul de supravieţuire economică

COMENTARIU Lelia Munteanu: Premierul Israelului a inventat kitul de supravieţuire economică

Nici o mirare că rapoartele de azi-dimineaţă anunţau pentru ieri un număr de 1.107 noi infectaţi cu Covid-19. Cu o zi în urmă, fuseseră 868, iar în ultimele zile între 600 şi 700. E de aşteptat ca rapoartele de mâine dimineaţă pentru astăzi să bată recordul de 1.107. (Israelul are o populaţie de sub 9 milioane).

Ieri seara, la conferinţa de presă comună cu noul ministru al Sănătăţii, premierul Netanyahu - subliniind că peste tot în lume numărul infectaţilor creşte de la o zi la alta - a trebuit să recunoască: “Cifrele nu ne lasă de ales. O politică de restricţii e necesară pentru aplatizarea curbei”.

Aşa cum arată cifrele, cu o explozie a infectărilor, lucrurile par a fi scăpate de sub control. Dacă la 1 iunie coeficientul de risc era de aproximativ 3,5, acum e pe cale de a trece de 43 la sută.

În Comitetul Corona desfăşurat ieri, autorităţile erau cu nervii întinşi. Certurile aprinse au trecut de uşile capitonate: Ministerul Sănătăţii a fost dur atacat din toate părţile, pe bună dreaptate. Avantajul câştigat prin carantina generală care a distrus economia nu a fost fructificat deloc. (Între timp, ca în România, oamenii îşi pierd încrederea în autorităţi).

Imediat a urmat, de urgenţă, o şedinţă a Guvernului, iar seara conferinţa de presă comună Netanyahu-Edelstein. Au fost anunţate noile restrictţii, referitoare la numărul de participanţi la evenimentele religioase (nunţi, de pildă), în baruri şi în cluburi - maximum 50, numărul de participanţi la adunări – maximum 20.

Prim ministrul, exprimându-şi empatia faţă de cei loviţi de criza economică, a anunţat că are un plan de despăgubiri pentru jumătate de an. L-a numit… “Kitul Financiar Corona”. Ce va conţine nu e deloc clar.

Jurnaliştii i-au pus lui Netanyahu o întrebare: cu ce drept i se impun populaţiei noi restricţii, câtă vreme sistemul nu şi-a făcut datoria? Bibi Talent a ocolit răspunsul cu virtuozitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici