COMENTARIU Lelia Munteanu: Prima oară în istoria Israelului - un premier în funcţie, în boxa acuzaţilor

Duminică, "Salvatorul Naţiunii" se va prezenta în faţa instanţei, înconjurat de cei cinci bodigarzi.

3223 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Prima oară în istoria Israelului - un premier în funcţie, în boxa acuzaţilor

COMENTARIU Lelia Munteanu: Prima oară în istoria Israelului - un premier în funcţie, în boxa acuzaţilor

Curtea Districtuală din Ierusalim a respins cererea inculpatului Benjamin Netanyahu de a nu se prezenta la tribunal, la propriul său proces. Judecătorii consideră că procedura îl obligă să fie de faţă, ca să audă, la această primă înfăţişare, acuzaţiile care i se aduc. Avocaţii săi au obiectat până în ultimul moment că nu e nevoie ca ilustrul lor client să fie prezent când se va citi public rechizitoriul. "Salvatorul Naţiunii" nu trebuie pus în această postură jenantă!

Marele Bibi încercase subterfugiul cu banii contribuabililor. De ce, adică, să cheltuie Justiţia banii contribuabililor? Preţul prezenţei sale în instanţă ar fi prea piperat. De unde acest cost uriaş: s-a invocat imposibilitate realizării unei juste distanţări sociale şi, pe cale de consecinţă, încălcarea dispoziţiilor ministerului Sănătăţii. Tribunalul, s-a argumentat, ar trebui să cheltuiască enorm pentru respectarea securităţii sanitare, fiindcă premierul are cinci bodigarzi care îl însoţesc în permanenţă.

Şi gărzile de corp ale judecătorilor au fost întărite, deşi - în atmosfera înveninată care precede procesul, unic în analele Justiţiei israeliene - grupările pro şi anti-Bibi luptă exclusiv cu ghioagele propagandei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici