COMENTARIU Lelia Munteanu: Prinţişorul de la Ierusalim îi confecţionează Regelui Bibi imaginea de victimă a Statului

Fiul cel mare al Regelui Bibi îşi face încălzirea pentru un atac la Justiţie.

2284 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Prinţişorul de la Ierusalim îi confecţionează Regelui Bibi imaginea de victimă a Statului

COMENTARIU Lelia Munteanu: Prinţişorul de la Ierusalim îi confecţionează Regelui Bibi imaginea de victimă a Statului

Yair Netanyahu, unul dintre cei doi fii ai Regelui Bibi (fratele său, Avner, e un om de toată isprava, iar sora lor vitregă, Noa, un monument de discreţie), Yair cel dezlănţuit, a comis-o din nou. A postat pe conturile sale de Facebook şi Twitter un videoclip care descrie reşedinţa Prim Ministrului din Balfour: pereţi scorojiţi, instalaţii ruginite, covoare tocite, mobilă uzată. Dovadă că e nevoie urgentă de o renovare (plătită din banii Statului). Şi, iată, adaugă prinţişorul, nu e Palatul Versailles, cum sugerează detractorii.
 
Dar urgenţa e veche de câţiva ani, când familia Netanyahu a cerut demararea renovărilor. Totul s-a aprobat atunci pe loc, cu condiţia ca premierul să-şi mute reşedinţa oficială într-un hotel din Ierusalim, până la finalizarea lucrărilor. Numai că "familia regală" a Israelului nu doreşte să stea la hotel, ci în Cesareea, acolo unde îşi are domiciliul particular. Nu s-a aprobat. Ceea ce i-a servit de minune lui Yair ca să-şi transforme tatăl într-o victimă - un amărât de discriminat, care vieţuieşti într-o casă cu igrasie.
 
Această imagine de victimă urmează să fie augmentată de Regele Bibi la procesul care începe duminică - un uriaş bărbat politic, asuprit de Statul pe care, cu trudă, l-a ridicat la înălţimi nemaiatinse şi care, fireşte, nu-l merită.
 
Yair omite, cu bună ştiinţă, multe lucruri. În primul rând că, la aproape 30 de ani, trăieşte în reşedinţa oficială, pe banii Statului. A absolvit facultatea de Relaţii Internaţionale a Universităţii Ebraice din Ierusalim, dar altă ocupaţie cunoscută nu are, în afara "activismulului online" (unul primitiv, brutal, de o obrăznicie rară la adresa inamicilor politici ai tatălui său). Din ce trăieşte pe picior mare? Tabloidele, al căror subiect preferat este, au dat în ultimii ani nişte răspunsuri, mai toate circumscrise traficului de influenţă.
 
Videoclipul de victimizare e doar încălzirea. Duminică, pe reţelele de socializare, prinţişorul de la Ierusalim se va dezlănţui împotriva Justiţiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici