COMENTARIU Lelia Munteanu: Repetiţie cu costume pentru un spectacol militar care nu va avea loc

1575 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Repetiţie cu costume pentru un spectacol militar care nu va avea loc

COMENTARIU Lelia Munteanu: Repetiţie cu costume pentru un spectacol militar care nu va avea loc

În alocuţiunea susţinută astăzi, cu prilejul vizitei la Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova, Klaus Magnus a reuşit să se umple din nou de poncife rostite marţial.  
 
Preşedintele României s-a costumat ca un adevărat comandant de oşti, într-o ţară fără drumuri, în care am avut emoţii că trupele şi tehnica partenerilor strategici vor ajunge cu bine, o ţară care nu poate oferi  decât cel mult popotă şi cazarmament.
 
Că îi place să i se cânte imnul, ştiam. Mai nou, la tenis, schi, raliul Bucureşti-Sibiu, şi-a mai găsit un hobby: se autoelogiază.”Încă de la începutul primului meu mandat de Preşedinte al României, am fost direct implicat în efortul naţional pentru consolidarea prezenţei aliate în România şi în regiunea Mării Negre. Astfel, în urma eforturilor noastre intense şi consecvente la nivel politico-diplomatic, pe care le-am coordonat personal îndeaproape, am reuşit să obţinem consacrarea la nivelul Alianţei a realităţii că securitatea regiunii Mării Negre este parte integrantă şi esenţială a securităţii euroatlantice. În plan concret, în ultimii 7 ani, acest efort se reflectă într-o serie de rezultate remarcabile din punct de vedere diplomatic şi militar”.
 
Eforturi intense şi consecvente, rezultate remarcabile? Puţin spus. La toate acestea a uitat să mai consemneze, pentru istorie, modestia. Din tot ce înşiră nimic nu s-a văzut public, semn că Preşedintele a fost mai discret decât un infanterist în tranşee. 
Acum a schimbat triumfal teatrul de operaţii: de la România Educată la România Înarmată cu americani. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici