COMENTARIU Lelia Munteanu: S-a inventat masca prevăzută cu fantă şi manetă, pentru restaurant

Bibi - preocupat subit de banii contribuabililor.

5563 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: S-a inventat masca prevăzută cu fantă şi manetă, pentru restaurant

COMENTARIU Lelia Munteanu: S-a inventat masca prevăzută cu fantă şi manetă, pentru restaurant

Lunea viitoare începe procesul lui Netanyahu. A apucat să ceară Curţii încuviinţarea de a nu fi prezent în sala de tribunal. Doar el putea să invoce motivul că doreşte să... economisească banii contribuabililor. Procurorii nu s-au lăsat prostiţi şi au recomandat respingerea solicitării. Se aşteaptă decizia judecătorilor.
 
Reinstalat de câteva zile în funcţia de premier, va avea însă destule pârghii împotriva Justiţiei care - conform spuselor sale - vânează vrăjitoare.
 
Sunt peste 43 de grade în Israel (în sud, spre 50) şi noul ministru al Sănătăţii, cernăuţeanul Yuli-Yoel Edelstein, a acceptat să dea o derogare până la sfârşitul săptămânii de la purtarea măştilor (obligatorie şi în incinte, şi în afara lor). (Pentru elevii de la clasa a IV-a în sus se ceruse încă înaintea instalării noului guvern, pentru că, data fiind obligativitatea deschiderii ferestrelor, fără aer condiţionat sălile de clasă deveniseră de tortură).
 
Sub executivul cu 36 de miniştri, la care comentatorii politici se referă ca la o mare păcăleală marca Bibi - noi relaxări: liber la plajă (cu mască!), liber la rugăciune (sinagogile, moscheile şi bisericile se redeschid, dar cu nu mai mult de 50 de credincioşi în aceeaşi incintă). Miercurea viitoare se redeschid, cu restricţiile sanitare de rigoare, restaurantele, cafenelele şi hotelurile. (În ultimul weekend cunoscutul restaurant din Tel Aviv, Susu & Sons, se deschisese preţ de vreo cinci ore, cu respectarea directivelor de distanţare. A fost plin şi n-am auzit să se fi împărţit amenzi).
 
Imaginativii inventatori israelieni vor scoate pe piaţă, în două săptămâni, o mască pentru restaurant. Prevăzută cu o fantă acţionată de o manetă, masca e destinată hranei solide. (Problema supei nu e încă rezolvată).   
 
Conflictul israeliano-iranian s-a mutat în spaţiul cyper: la atacul cibernetic asupra resurselor israeliene de apă, Ierusalimul a răspuns cu un atac cibernetic auspra portului Bandar Abbas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici