COMENTARIU Lelia Munteanu. Şeful companiei Pfizer, despre raportarea la antivaccinişti: "Cea mai mare greşeală e să îi insulţi"

Albert Bourla (foto), şeful companiei Pfizer, a acordat zilele acestea un interviu Financial Times, pasaje din acesta fiind preluate şi de cotidianul Zedioth Ahronoth.

2710 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Şeful companiei Pfizer, despre raportarea la antivaccinişti: "Cea mai mare greşeală e să îi insulţi"

A explicat, între altele, cele două motive pentru care, în scopul monitorizării eficacităţii vaccinului anti-Covid-19, a preferat Israelul (Bourla e evreu sefard din Salonic) şi nu Grecia sau Suedia: dimensiunea ţării şi sistemul de culegere a datelor. Greciei îi lipseşte un sistem performant de colectare a informaţiilor, iar opţiunea pentru Suedia ar fi putut leza alte state din Uniunea Europeană.

A confirmat relaţia strânsă cu Netanyahu, în vremea când acesta era premier şi faptul era sunat de acesta chiar şi de treizeci de ori pe zi. "Sunt sigur că a acţionat spre binele poporului său, dar sunt convins şi că s-a gândit că o să-i folosească, politic".

Întrebat despre antivaccinişti, şeful Pfizer a declarat: „Cea mai mare greşeală e să îi insulţi".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ceruse sâmbătă administraţiei de la Ierusalim să înceteze administrarea celei de-a treia doze, ca să rămână vaccinuri şi pentru alţii. Apelul OMS nici măcar nu s-a pus în discuţie publică. Ca "ţară-cobai", Israelul nu are a-şi face probleme etice. 

Astăzi s-a ajuns la vaccinatul cu numărul un milion (vaccinat cu a treia doză). Mult peste aşteptări, având în vedere că vaccinarea a început pe 1 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici