COMENTARIU Lelia Munteanu: Şeful Serviciului de Securitate Internă din Israel: "Statul – în pericol"

1028 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Şeful Serviciului de Securitate Internă din Israel: "Statul – în pericol"

Foto: Itay Arbel

Ziua Paraliziei (Yom HaShituk), cu proteste de amploare, s-a încheiat în Israel cu o declaraţie de presă a premierului Netanyahu, la ora când ar fi trebuit să fie în drum spre Londra (după ce săptămâna trecută fusese în Germania şi înainte în Italia). Şi-a amânat plecarea pentru mâine dimineaţă devreme, din cauză că, la 19.30, ministrul Apărării, Yoav Galant, membru al Likud, îşi programase o conferinţă de presă, sugerând şi tema: un apel la rezerviştii din stradă, care au apucat să anunţe că nu se vor prezenta la unităţile care îi instruiesc periodic.

Prim ministrul l-a convins în 20 de minute pe ministrul Apărării să anuleze conferinţa şi a ieşit el însuşi la ora 21 cu o declaraţie în care, vorba unui comentator politic de la Canal 12, a încercat să arunce un pahar cu apă peste un mare incendiu, dar a reuşit să mai pună o tonă de benzină. Susţinut de faptul că tocmai a trecut Legea impeachment-ului, care îi garantează că nu va fi dat jos decât la cerere, în caz de boală sau cu 80 dintre voturile Knessetului (din 112 membri – lucru imposibil în actuala configuraţie politică), Marele Bibi a repetat o singură idee: bazaţi-vă pe mine, voi apăra drepturile individuale, drepturile minorităţilor etc. etc. N-uitat să atace Opoziţia, făcând-o responsabilă de tulburările din ţară.

Reacţia protestatarilor: manifestaţiile vor continua încă şi mai vehement.

Astăzi, după ce ministrul Apărării îşi anunţase conferinţa de presă, bursa a crescut cu 2 la sută, iar shekelul s-a întărit în faţa dolarului, la o cotaţie fără precedent de 3,55. Asta până mâine. 

Fapt fără precedent, şeful în exerciţiu al Shin Bet, Serviciul de Securitate Internă, a făcut declaraţie menită să dea fiori reci: „Combinaţia dintre ameninţările de securitate şi situaţia societăţii din Israel, pe fondul Reformei din Justiţie, pune în pericol Statul". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici