COMENTARIU Lelia Munteanu: Tratat de Apocaliptologie Aplicată

Primele fraze din Tratatul de Apocaliptologie Aplicată le-am azvârlit pe hârtie în iunie 2015. Nu s-a schimbat nimic, doar covidul ne-a mai rărit, a colorat realitatea în stacojiu şi i-a adăugat nişte ţepi.

995 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Tratat de Apocaliptologie Aplicată

COMENTARIU Lelia Munteanu: Tratat de Apocaliptologie Aplicată

… Am început să mă trezesc dimineaţa din ce în ce mai târziu (mult după descinderile mascaţilor, dar înainte de dezbaterile zbuciumate care însoţesc buletinul meteo) şi îi dau dreptate poetului: "specia umană nu poate suporta prea multă realitate".
De când mă holbez la programele televiziunilor de ştiri m-am specializat în apocaliptologie.

E fascinant cum se aşează maeştrii comunicării în faţa unei zile obişnuite şi ce grozăvii le ies din asta. Invers decât lui Maurice Utrillo (din povestea lui Frank), faţă în faţă cu spectaculoasa Kiki din Montparnasse: „Timp de trei ore, în care ea pozase nemişcată, Utrillo a pictat o căsuţă de ţară”.

Deseori mă cuprinde deznădejdea. Orice aş spune, spun mereu acelaşi lucru.

Vă propun o mantră culturală (nu vă speriaţi, deschid în continuare şampania cu pistolul): „A fost odată un poet atât de sărac (…), că atunci când Academia Franceză i-a oferit un fotoliu a întrebat dacă poate să-l ia acasă”.

Aţi înţeles: Tratatul de Apocaliptologie Aplicată s-a maturizat destul încât să se poată scrie şi singur.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici