COMENTARIU Lelia Munteanu. Vaccinul Pfizer - primit cu onoruri în Israel

958 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Vaccinul Pfizer - primit cu onoruri în Israel

COMENTARIU Lelia Munteanu. Vaccinul Pfizer - primit cu onoruri în Israel

Primele 200.000 de vaccinuri Pfizer au ajuns azi-dimineaţă în Israel. Pe aeroportul Ben-Gurion a fost prezent premierul însuşi, fructificându-şi electoral (urmează alegeri) un merit incontestabil.
 
Săptămâna viitoare aterizează alte 200.000. Numai după ce FDA-ul american va aproba produsul Pfizer-BioNTech, Israelul va începe vaccinarea, ceea ce se va întâmpla, probabil, pe 20 decembrie.  
 
Deocamdată, Ministerul Sănătăţii se ceartă cu policlinicile, punându-şi reciproc beţe-n roate: cei de la Sănătate vor să meargă pe modelul obişnuit - vaccinări masive pe stadioane sau/şi în sistem drive-in – iar policlinicile vor ca operaţiunea să se petreacă în sediile lor.
 
„Doresc ca poporul lui Israel să fie vaccinat şi, pentru a împlini acest lucru, vreau să dau un exemplu - să fiu primul vaccinat", a declarat Netanyahu încă de pe aeroport.
 
În rest, bâlbîielile Guvernului în materie de covid continuă, iar numărul infectaţilor creşte din nou. Lockdown-ul nocturn nu se poate aplica din motive de proceduri juridice, dar toate mallurile s-au redeschis. Prof.dr. Hagai Levine, preşedintele Asociaţiei de Medicină Publică, e de părere că în Israel nu se poate vorbi de un al doilea val al epidemiei, ci de o „epidemie continuă, caracterizată prin suişuri şi coborâşuri previzibile - o inconsecvenţă în aplicarea restricţiilor. Schimbările bruşte îngreunează cursul vieţii şi distrug încrederea în sistem. Israelul are nevoie de ordine, nu de carantină totală". Efectul negativ al acestor schimbări bruşte ale deciziei are - avertizează Levine - se reflectă asupra copiilor şi învăţământului, care au nevoie de continuitate mai mult decât orice formă de comerţ.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici