COMENTARIU Liviu Mihaiu: Să urăm braconierilor de la Mediu un "Green Deal" fericit

  • Drujba lui Dumnezeu este acum şefa Mediului din România. Austro-Ungaria poate sta liniştită. Pădurile sunt în continuare în mâinile lor (Căutaţi filmul “Wood” şi dosarul de la DIICOT al Schweighofer şi vă veţi dumiri despre înspăimântătoarea mafie a lemnului).
  • Dezastrul Naturii în România îşi poate continua liniştit treaba începută împotriva articolului 34 din Constituţiei româneşti. Viziunea necunoscutului senator Tanczos Barna, originar din Miercurea Ciuc, este pur şi simplu împotriva misiunii publice a acestui minister.
  • Probabil atât putem ca civilizaţie europeană în anul în care Comisia a acordat cei mai mulţi bani din istoria Europei pentru protecţia Mediului. În anul în care România are cele mai multe procese internaţionale de Mediu şi cele mai multe infringementuri ale Comisiei Europene adresate României.
5293 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Liviu Mihaiu: Să urăm braconierilor de la Mediu un "Green Deal" fericit

Drujba lui Dumnezeu este acum şefa Mediului din România. Austro-Ungaria poate sta liniştită. Pădurile sunt în continuare în mâinile lor (Căutaţi filmul “Wood” şi dosarul de la DIICOT al Schweighofer şi vă veţi dumiri despre înspăimântătoarea mafie a lemnului). 

Dezastrul Naturii în România îşi poate continua liniştit treaba începută împotriva articolului 34 din Constituţiei româneşti. Viziunea necunoscutului senator Tanczos Barna, originar din Miercurea Ciuc, este pur şi simplu împotriva misiunii publice a acestui minister, lăsat, alături de Cultură la coada opţiunilor născute din scrâşnetul negocierilor. Iat-o, e superbă în inadecvarea ei:  “Nu există, cred, în UE o ţară unde să fie atâtea pagube, atâtea atacuri ale urşilor, nu putem noi să ducem în cârcă dezideratele întregii Uniuni la nivel de populaţie de urşi, ei să aibă producţii de 10.000 de tone de porumb la hectar, de zece ori mai multe bovine pe hectar şi noi să nu putem creşte efectivele şi să pierdem cotele de lapte pentru că noi trebuie să păstrăm natura intactă, speciile protejate”

Cum PNLeul nu a avut niciodată vreo pasiune pentru protecţia Mediului - vezi ridicola înscenare de ministru al Mediului, Costel Alexe, care a vorbit mult ca să ajungă preşedintele Consilului Judeţean Iaşi. Îndealtfel, fostul europarlamentar şi ex şef la WWF România, Csibi Magor, scria imediat după numirea ciucuianului T. Barna la Mediu: 

"Mediul dă bine în campanii electorale şi în PR-ul politicienilor fără strategii şi idei. Pădurile contează în vorbe, dar tăierile finanţează campanii electorale. Singurul partid ce ar fi putut să aibă o şansă să destructureze reţelele de crimă organizată în jurul pădurilor, reţele care de multe ori contaminează, se împletesc cu instituţiile publice, ar fi fost USR+. Sistemul de furt organizat a fost construit şi întreţinut instituţional şi neatins de nimeni, iar reforma ar fi putut să vină doar de la o organizaţie care nu e implicată în acest joc murdar. Pare că ei au ales să nu facă asta. Trist.” 

În fapt, pe cei mai buni oameni pe subiectul Mediu din USR+, partidul lui Cioloş-Barna a ales să-i lase pe-afară oricăror structuri administrative sau parlamentare. Pur şi simplu i-a făcut dispăruţi pe cei care au depus proiecte de protecţia a ultimelor păduri virgine - Mihai Goţiu- sau pe cei care s-au luptat zilnic cu mafia poluatorilor din Bucureşti - Octavian Berceanu. Să dăm doar două exemple din cele foarte multe.

Pe cale de consecinţă, partidul cu verdele în steag şi-n suflet a pus în fruntea Ministerului un posibil protector la mafiei silvice. UDMR avea o tradiţie veche în fruntea acestui minister prin cel puţin patru înaintaşi.

Avem ţara cea mai plină de gunoaie, apele cele mai murdare, aerul cel mai poluat, cu o deltă condusă de mafie a PSDului din fruntea judeţului şi cu arii protejate agresate zilnic în toată ţara. Ultimul exemplu de asasinat: 

"Până în vara lui 2015 pe lângă drumul european E 87, între localităţile Revărsarea şi Rachelu (judeţul Tulcea) exista un ghiol numit Crapina. Nu mai puţin de 29,4 kilometri pătraţi de apă. Un #mediu natural ideal pentru #păsări de #apă, #mistreţi, enoţi sau #vidre. Limitrof la Crapina mai existau trei lacuri şi anume Ocneanu, Mlejeriţa şi Cazacu. Aşadar un mic paradis pentru #animale şi #peşti. Dealtminteri toată zona este #arie #protejată prin Convenţia Ramsar.

Anul trecut, din asocierea a doi vizionari, lucrurile se schimbă. Traian Grigore director la SC Piscicola Isaccea (întâmplător şi pasionat agricultor) împreună cu Drăgan Ion, concesionar al luciului de apă, iau impreună hotărârea să ucidă ghiolul. Cele trei lacuri le secaseră deja. La ora actuală ghiolul Crapina nu mai există, pământul fiind redat, nu-i aşa, ca pe vremea lui Ceauşescu, oamenilor şi agriculturii”. 

Probabil atât putem ca civilizaţie europeană în anul în care Comisia a acordat cei mai mulţi bani din istoria Europei pentru protecţia Mediului. În anul în care România are cele mai multe procese internaţionale de Mediu şi cele mai multe infringementuri ale Comisiei Europene adresate României. 

Cetăţenii vor plăti din buzunarelor lor zilnic banii pe care nepăsarea şi mafiotismul clasei politice româneşti i-a transformat în amenzi de sute de mii euro pe zi. România pe care o vom lăsa copiiilor noştri nu prea va mai avea verde în peisaj. 

Doar dacă toţi revoltaţii momentului nu vor face rapid un Partid Verde. Eu, unul, mă bag. Pentru că, de ieri, s-a stins lumina în pădurile României.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici