COMENTARIU Marius Oprea | Soros şi Bill Gates, vinovaţii de serviciu ai lumii, faţă de care Iohannis şi Cîţu pălesc

Am început relaxarea, acum o săptămînă. Aşa ne-a spus preşedintele Iohannis, care a dat astfel semnalul sfîrşitului pandemiei. Dar n-au încetat discuţiile despre ”cine a pus-o la cale”.

4730 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea | Soros şi Bill Gates, vinovaţii de serviciu ai lumii, faţă de care Iohannis şi Cîţu pălesc

Eram obişnuiţi ca asemenea planuri de dominaţie mondială să aibă un ”om din umbră”. De pildă, George Soros. El a fost o vreme socotit că se află în spatele tuturor nenorocirilor, de la deschierea graniţelor pentru refugiaţi şi invadarea Statelor Unite de sud-americani sau a Europei de arabi, asiatici şi africani, pînă la manifestaţiile ”plătite” în favoarea globalizării. Premiza? Soros e evreu, nu are o patrie, patria lui e lumea întreagă, pe care vrea să o stăpînească. Aşa a spus despre el Viktor Orban, premierul ţării de origine a lui Soros, unde miliardarul a devenit inamicul public numărul 1.

Motivul urii, cumva universale, e că pe Soros îl detestă dreapta pentru că e evreu cu vederi ”democrate”, iar stînga pentru că capitalist. El a fost socotit vinovat, în opinia anti-globaliştilor şi a suverniştilor feisbucişti inclusiv pentru că vrea să inunde omenirea cu cipuri, pentru a o controla. A fost, în genere, în spatele tuturor relelor lumii, pînă în urmă cu doi ani. Dar epoca Soros a apus.

Nu ştiu cum, miliardarul a fost ocolit de Covid-19. Nimeni n-a reuşit să-mi explice convingător de ce George Soroş şi Coronavirusul n-au nicio legătură. Cu totul altfel stau lucrurile cu Bill Gates. El e clar de vină, s-a hotărît deja. Au curs rîuri de rînduri pe internet. Internetul l-a crucificat deja. Nimeni nu se mai îndoieşte de vina lui. Mai ales că l-a părăsit şi soţia, după 27 de ani de căsnicie. Ştie ea ceva, nu e vorba doar că n-a fost iubire la mijloc, într-o căsnicie atît de lungă. Sau că abia acum i-au ajuns la urechi infidelităţile soţului, care-i cel mai bogat om de pe planetă. Chiar dacă nu e.

Au început să curgă şi alte dezvăluiri. Cum că Bill Gates îi făcea curte pedofilului Jeffery Epstein, sperînd că acesta are relaţii atît de sus-puse, încît îi va aduce pe tavă premiul Nobel pentru pace. Chiar dacă nu s-a auzit ceva despre un Nobel pentru Gates.

Dincolo de toate acestea, de la Soros la Gates, în găsirea ţapilor ispăşitori pentru orice nenorocire se află un reflex omenesc: acela de a personaliza, pentru sine şi ceilalţi, răul. O persoană e mai uşor de urît, decît o situaţie, provocată de factori greu de identificat. Precum un virus cu o origine încă necunoscută, care a scăpat cumva şi a infectat lumea oamenilor. 

Odată cu Coronavirusul, se pare, că după Soros, şi Bill Gates devine istorie. Rolul său în viitoarele nenorociri ale lumii îl va avea altcineva. Întotdeauna se găseşte. Se non e vero, e bentrovato.

Noi, pînă una alta, rămînem cu ale noastre. Cu guvernul Cîţu, cu preşedintele Iohannis, cu USR-PLUS şi o opoziţie inexistentă, cu creşterea preţurilor şi un viitor incert – nu din cauza pandemiei, ci din cauza prostiei – pentru care nu e nevoie de niciun cip.

Mult mai terifiantă decît acest prezent tern şi cenuşiu, în care guvernanţii nu fac decît să stea în aşteptarea miliardelor de euro din PNRR, pe care, cît şi cum vor veni, tot aşa le vor cheltui, e lipsa de perspectivă a unei schimbări reale în bine, pentru noi, cei mărunţi. Din care nici măcar miliardele puse la un loc ale lui Soros şi Gates nu ne-ar mai putea scoate, atîta vreme cît nu ne schimbăm modul de a gîndi, de a găsi vinovaţi pentru situaţia din România oriunde altundeva, dar nu aici. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici