COMENTARIU Sorin Avram | Curiosul caz al lui Florin Cîţu

1737 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Curiosul caz al lui Florin Cîţu

COMENTARIU Sorin Avram | Curiosul caz al lui Florin Cîţu

Nu, Florin Cîţu nu întinereşte ca Brad Pitt în ”Curiosul caz al lui Benjamin Button”, ajungând la un moment dat copil. Premierul României are impresia că populaţia României a întinerit brusc şi toţi bătrânii, adulţii, tinerii şi adolescenţii au ajuns copii şi cred tot ceea ce le îndrugă nenea Florin.

De la începutul anului, premierul Florin Cîţu a repetat până la exasperare că jumătate din populaţia României va fi vaccinată împotriva de-acum vechiului coronavirus până în septembrie: ”Continuăm în acelaşi ritm şi păstrăm obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârşitul lui septembrie”. Pe 9 aprilie 2021, nenea Florin Cîţu a devenit mult mai optimist: „Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţinte: până la 1 iunie, imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august, imunizarea a 10 milioane de persoane”.

O astfel de declaraţie vine în contextul în care AstraZeneca i-a făcut pe mulţi români să se ţină departe de vaccin, iar proiectul pilot de la Timişoara, cel cu implicarea cabinetelor medicilor de familie în campania de vaccinare, este un eşec absolut: 10 vaccinări de miercuri şi până vineri la prânz.

După afirmaţiile halucinante ale premierului, lumea medicală ar fi trebuit să intre în alertă şi să încerce să afle ce consumă domnul Cîţu. Ce mănâncă, ce bea şi ce fumează domnia sa, pentru a înţelege de unde îşi ia dozele uriaşe de optimism. Într-o perioadă atât de depresivă, românii ar vrea şi ei să primească măcar câte o gură de optimism, dacă nu porţii întregi, ca în cazul premierului.

Dacă Florin Cîţu ar fi fost angajat de patronul unei firme de pufuleţi pe post de şef de distribuţie şi dacă acesta ar fi promis că din decembrie 2020 şi până în iulie 2021 va vinde 10,4 milioane de pungi de pufuleţi şi nu s-ar fi ţinut de cuvânt, atunci ar fi fost dat afară în şuturi. Însă, domnul Cîţu are norocul să fie prim ministru, iar dacă la finele lunii iulie nu vor fi făcute 10,4 milioane de imunizări nu i se va întâmpla nimic. Şi asta pentru că nu este angajat la patron, ci la stăpân. Un stăpân care nu trebuie să alerge după bani pentru a plăti salarii şi dări la stat ca patronul unei fabrici de pufuleţi. Un stăpân care stă pe banii poporului la Palatul Cotroceni şi nu este nevoit să dea socoteală nimănui. Nimănui din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici