COMENTARIU Sorin Avram: Electoratul PSD, tras pe sfoară de Ciolacu

7391 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Electoratul PSD, tras pe sfoară de Ciolacu

PSD a pus din nou tunurile pe PNL, trăgând în acesta, ca de obicei, cu vorbe goale. Ca urmare a faptului că PNL vrea să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la moţiunea de cenzură, PSD şi-a suflecat mânecile, s-a aşezat în faţa calculatorului şi a mimat indignarea pe pagina de Facebook a partidului: ”Au scăpat total de sub control pandemia! Au făcut chermeze în sediul Guvernului! Şi-au pus toate neamurile în funcţii publice! Au devalizat bugetul României, au dat tun după tun în vreme ce îi ţineau pe români închişi în case! Au fraternizat cu interlopii şi au devenit apărătorii proxeneţilor! Au distrus mediul de afaceri autohton! Au prăbuşit nivelul de trai al populaţiei şi nu au respectat niciuna dintre legile în vigoare! Acum, Guvernul PNL ar face orice pentru a rămâne la Palatul Victoria”.

Indignarea mimată a PSD a fost provocată de afirmaţia premierul PNL, Ludovic Orban, care a spus că analizează ”posibilitatea să invocăm un conflict juridic de natură constituţională în perioada vacanţei parlamentare. Niciun partid politic nu a făcut aşa ceva în ultimii 30 de ani. Nu am luat încă o decizie definitivă, dar analizăm toate argumentele constituţionale”.

Şansele ca CCR să dea dreptate PNL în cazul în care partidul va contesta momentul ales pentru depunerea moţiunii de cenzură „Guvernul PNL - De la pandemie la pande-mită generalizată” sunt maxime. PSD va pierde la CCR pentru că moţiunea a fost depusă în timpul unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, or în Contituţia României, la articolul 113, cel dedicat moţiunii de cenzură, se vorbeşte doar despre ”sesiune”, şi nu şi despre ”sesiune extraordinară”.  

PSD ce comportă ca un internaut oarecare, care nu poate face decât să-şi strige nemulţumirile pe paginile site-urilor de ştiri ori pe reţelele de socializare. Numai că PSD are la îndemână şi pârghiile necesare pentru a schimba lucrurile, însă nu o face, preferând să dea din gură şi din mâini pe tastele calculatorului, mimând opoziţia. PSD a avut nenumărate ocazii de a depune moţiunea de cenzură în timpul sesiunii parlamentare ordinare, însă a preferat să o facă de-abia în timpul moţiunii extraordinare pentru ca aceasta să nu ajungă nici măcar să fie discutată, darămite votată.

Marcel Ciolacu şi echipa lui de zgomote subestimează electoratul PSD, considerând că acesta se lasă uşor sedus de vorbele aruncate de social-democraţi în spaţiul public şi astfel nu mai observă lipsa faptelor. Chiar dacă au criticat Guvernul, Marcel Ciolacu şi maşinăria lui de vorbe au făcut constant jocurile lui Klaus Iohannis şi ale PNL. PSD nu a pus nicio clipă în pericol Guvernul PNL, Guvernul liderului de facto al PNL, Klaus Iohannis. Nu a făcut-o pentru că actuala echipă de conducere are o agendă paralelă cu cea  partidului şi cu cea a alegătorilor. În plus, PSD ştie că preşedintele Iohannis nu ar mai instala în funcţie un guvern social-democrat. Totodată, dacă ar dărâma Guvernul PNL acum, când criza sanitară este departe de a fi trecut, economia este slăbită şi mai sunt câteva săptămâni până la alegerile locale, PSD ar provoca o criză politică gravă care l-ar pune într-o situaţie extrem de delicată.

De aceea, Marcel Ciolacu şi echipa lui de vorbe goale vor continua doar să dea din gură pentru a lăsa senzaţia că fac opoziţie, când, de fapt, nu fac decât să-şi tragă pe sfoară propriul electorat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici