COMENTARIU Sorin Avram. Emma de România

Performanţa uluitoare a Emmei Răducanu, care la numai 18 ani şi venită din calificări a câştigat US Open, a determinat-o pe regina Marii Britanii să-i trimită acesteia un mesaj de felicitare. Cum este şi firesc, laudele la adresa tinerei jucătoare curg din toate părţile. În România, şi nu numai, se arată că Emma are rădăcini româneşti datorită tatălui ei. Tenismena s-a născut în Canada şi s-a mutat cu părinţii în Marea Britanie când avea 2 ani.

10035 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram. Emma de România

COMENTARIU Sorin Avram. Emma de România

Globul pământesc este împânzit de Emme cu taţi români sau mame românce care fac performanţă în medicină, în cercetare şi în arhitectură sau care îşi fac treaba cu profesionalism ca bone ori ca lucrătoare în industria textilă sau în agricultură. Nu se ştie ce s-ar fi întâmplat cu aceste fete dacă părinţii lor ar fi rămas în ţară. Poate că nu ar fi reuşit să-şi aleagă calea corectă în viaţă ori poate că ar fi întâlnit tot felul de piedici care le-ar fi obligat să renunţe la visul lor de a face carieră într-un anumit domeniu. Însă, dacă toate Emmele s-ar întoarce acum în România, ţara noastră ar arăta mult mai bine şi ar fi privită cu interes şi luată în serios în plan mondial. Totuşi, e mai bine ca fiecare să-şi vadă de drumul pe care soarta i l-a desenat. E foarte bine să continue să facă performanţă acolo unde sunt şi să fie un fel de ambasadori ai ţării părinţilor lor decât să se se mute într-un loc pe care nu îl cunosc şi pe care poate că nu l-ar înţelege. Este profitabil pentru toată lumea ca aceşti copii mari să-şi vadă de treaba lor şi să rămână cu amintirea plăcută a vacanţelor petrecute în România şi a mirosului prăjiturilor făcute de bunicii de-aici.

La ruperea coaliţiei, atunci când premierul Florin Cîţu spunea că va informa Uniunea Europeană şi pe partenerul nostru strategic că USR-PLUS s-a aliat cu un partid extremist, AUR, am stat de vorbă cu un român stabilit în Statele Unite ale Americii şi l-am întrebat cum a tratat presa de acolo situaţia din România. A tratat-o cu spatele, nescriind nici măcar un rând despre războiul politic din ţara care se dă partener strategic cu Statele Unite. În State, mi-a spus cel cu care am discutat, România înseamnă şi acum Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi uneori Gică Hagi. Şi înseamnă, mai nou, Simona Halep. Acum înseamnă un pic şi Emma Răducanu.

Felicitări şi mulţumiri, Emma, şi succes tuturor Emmelor, oriunde s-ar afla!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici