COMENTARIU Sorin Avram: Florin Cîţu, pe urmele lui Ludovic Orban. Se va ocupa tot Klaus Iohannis

4328 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Florin Cîţu, pe urmele lui Ludovic Orban. Se va ocupa tot Klaus Iohannis

Speriat că ar putea intra definitiv într-un con de umbră, Florin Cîţu, care era obişnuit cu lumina reflectoarelor de pe vremea când era ministru de Finanţe, premier sau vioara întâi în cadrul ”festivalului democraţiei”, s-a apucat să emită tot felul de păreri. Ba pe partea economică, ba pe partea politică. Mai nou, speriat că nu-l mai bagă în seamă liberalii, dar nici partenerii de la PSD, domnul Cîţu a vorbit despre necesitatea evaluării activităţii miniştrilor liberali şi despre eventuala trimitere acasă a celor care nu sunt capabili să facă reformele negociate în cadrul PNRR.

Auzind, probabil, că printre cei vizaţi se numără şi el, Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat că discuţiile despre evaluarea miniştrilor nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii şi a subliniat că „trebuie să lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”. În PNL, domnul Bode nu este oricine, ci unul din cei patru prim-vicepreşedinţi, deci acesta face parte din echipa de conducere a partidului şi a coaliţiei. Însă, atenţie, când vorbeşte Lucian Bode nu vorbeşte numai domnia sa, ci şi Emil Boc, cel care l-a împins în faţă pe actualul ministru de Interne şi-i asigură spatele. Iar domnul Boc, pe lângă faptul că este primarul municipiului Cluj-Napoca şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, face parte din aşa-zisul Grup de la Cluj, influentul Grup de la Cluj.

În apărarea lui Lucian Bode a sărit imediat premierul Nicolae Ciucă: ”Îi mulţumesc domnului Bode, personal, pentru modul cum îşi desfăşoară activitatea şi le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru modul în care înţeleg să coopereze cu personalul ministerului”. Atunci când domnul Ciucă vorbeşte nu vorbeşte doar domnia sa, ci şi preşedintele Klaus Iohannis, căruia de când cu atacul Rusiei asupra Ucrainei i-a crescut cota, primind vizitele unor înalţi demnitari şi participând la tot felul de întruniri internaţionale în care dificila problemă apărută la graniţă de nord a României este întoarsă pe toate părţile.

În loc să stea cuminte în conul său de umbră şi să se mulţumească cu preşedinţia Senatului şi cu funcţia decorativă de preşedinte al PNL, Florin Cîţu a început să o caute cu lumânarea. Domnul Cîţu caută cu lumânarea gloria şi pârghiile avantajoase de altă dată, însă în loc de asta va da peste evaluarea sa ca preşedinte al partidului. O evaluare făcută de Klaus Ioahnnis, iar când preşedintele de facto al PNL face o evaluare se ştie ce iese. A se vedea cazul Ludovic Orban.

Spune-se că nemulţumitului i se ia darul. Iar lui Florin Cîţu darul i-l va lua cel care i l-a făcut: Klaus Iohannis. În curând, pentru că într-o perioadă plină de turbulenţe nu mai este nevoie de încă un factor perturbator cum este domnul Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici