COMENTARIU Sorin Avram: Rafila şi Cîţu, ceartă de la certificatele verzi pe pereţi

3096 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Rafila şi Cîţu, ceartă de la certificatele verzi pe pereţi
Preşedintele PNL, Florin Cîţu şi-a arătat din nou muşchii. De astă dată nu la centrul de vaccinare, că doar nu se pot face mai mult de trei doze, ci în faţa PSD-ului reprezentat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.
 
Florin Cîţu este îngrijorat că este prea multă relaxare în condiţiile în care Europa mai are puţin şi se ascunde în beci de teama noii tulpini, şi nicidecum nu se plimbă prin mall-uri şi nu aşteaptă cu nerăbdare noaptea dintre ani pentru a ciocni cupe cu şampanie în piaţa publică şi pentru a se îmbrăţişa cu fel de fel de petrecăreţi necunoscuţi. Îngrijoratul este cel care a promis 10 milioane de vaccinaţi până în luna septembrie a acestui an şi care a plimbat prin toată ţara un ”festival al democraţiei” la care s-au înghesuit sute de membri de partid, festival al cărui punct terminus l-a reprezentat congresul la care au participat 5.000 de oameni, în ciuda restricţiilor impuse de autorităţi. Florin Cîţu fiind în fruntea autorităţilor. 
 
Florin Cîţu a declarat: „Eu îmi aduc aminte că am fost criticat în această vară când au fost măsuri de relaxare, când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi. Azi, vorbim de 1.000 de cazuri pe zi şi văd că se relaxează. Unii din cei care ne criticau în această vară, acum sunt foarte relaxaţi. Eu privesc cu atenţie ce se întâmplă în acest moment şi vă spun că nu ştiu dacă este un moment în care să relaxăm”. În ceea ce priveşte noul proiect de lege referitor la certificatul verde, domnul Cîţu a spus că acesta încă nu a fost analizat de specialişti. 
 
Pentru că a înţeles unde bate preşedintele PNL, Florin Cîţu, Alexandru Rafila nu a vrut să rămână dator şi şi-a arătat şi el muşchii, chiar dacă aceştia par a fi mai puţin lucraţi decât cei ai proprietarului unui tricou cu ”Foo Fighters”: „Nu înţeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare, a compromis-o prin declaraţii şi ne acuză pe noi că facem un lucru greşit, în condiţiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată să fie aplicabil în sectorul public şi în sectorul privat, în condiţiile în care proiectul de lege depus PNL se referea strict la sectorul medical”. Cu mâinile în şold, pentru ca muşchii să i se vadă mai bine, domnul Rafila a continuat spunând: ”Am venit cu un model contestat de cine? De cineva care nu a luat nicio măsură şi care a introdus relaxarea pe o creştere rapidă a numărului de cazuri”.
 
Dacă tăcea Alexandru Rafila specialist OMS rămânea. Şi dacă domnul Rafila nu-i răspundea domnului Cîţu ce-ar fi fost? În loc să-şi vadă de treaba lui de specialist şi să ignore spusele lui Florin Cîţu, Alexandru Rafila s-a comportat ca un activist politic. Şi încă unul lipsit de experienţă. Domnul Rafila nu realizează că puterea domnului Cîţu în PNL este din ce în ce mai redusă şi că acesta se dă bărbat politic pentru că simte că-i fuge de sub picioare covorul roşu care-i fusese întins la congres. Intrând în dispute cu Florin Cîţu, cel care ca premier a ratat mai multe ţinte în ceea ce priveşte combaterea pandemiei, Alexandru Rafila nu face decât să-şi submineze poziţia de specialist în domeniul sănătăţii. Şi asta, spre bucuria colegilor din PSD, care îl bănuiesc că vizează candidatura pentru funcţia de preşedinte al României la alegerile din 2004. 
 
Dacă mai stă mult cu mâinile în şold ca o precupeaţă din Piaţa Amzei nemulţumită că nu i se oferă preţul cerut pe legătura de leuştean, Alexandru Rafila riscă să iasă mai repede din prim planul politicii decât a intrat. Şi s-ar putea să o facă de mână cu cel cu care se ceartă acum de la certificatele verzi pe pereţi. 
 
Însă, important pentru România nu este viitorul politic al lui Alexandru Rafila, ci prezentul a milioane de români, care sunt bulversaţi de mesajele contradictorii ale autorităţilor referitoare la vaccinare, relaxare şi certificate verzi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici