COMENTARIU Sorin Avram: Răzbunarea Iohannis-ului din trecut: Iohannis-ul de azi, pârât la ANAF

Înalt PreaCorectitudinea Sa, Klaus Iohannis, are nişte reţineri, dar totuşi este de acord cu Statul rupt în fund care vrea să facă bani şi din piatră seacă şi declară: „Cred că cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit şi ANAF-ul are treabă cu colectarea impozitelor şi cu verificarea. Dacă profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată am oarece întrebări în această speţă, însă nu se pot accepta excepţii. Cine face venit trebuie să plătească un impozit corespunzător. Dacă ANAF-ul va verifica categoriile unde se realizează evaziune pe scară un pic mai largă, atunci colectarea poate să devină mai eficientă”.

4263 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Răzbunarea Iohannis-ului din trecut: Iohannis-ul de azi, pârât la ANAF

COMENTARIU Sorin Avram:Răzbunarea Iohannis-ului din trecut: Iohannis-ul de azi, pârât la ANAF

Această declaraţie reprezintă o dovadă că domnul Iohannis a uitat de unde a plecat. A uitat că a plecat din rândul profesorilor prost plătiţi care-şi rotunjeau veniturile, însă fără să se laude cu asta, ca să nu audă cumva vreun inspector de la Fisc. Numai că dacă mai toţi profesorii meditatori au reuşit mulţumită orelor predat în particular să se descurce de pe o zi pe alta, domnul Iohannis a făcut avere, acesta fiind proprietarul a nenumărate case. Klaus Iohannis-ul de astăzi a vorbit relaxat despre impozitarea veniturilor obţinute din meditaţii, fiind convins că nu se va întâlni cu Klaus-ul Iohannis din trecut. Dacă ar fi existat o cât de mică probabilitate ca acest lucru să se întâmple, probabil că preşedintele României ar fi fost mai reţinut, de teamă ca necunoscutul profesor de fizică Iohannis să nu-i rupă crosele de golf, să nu-i arunce schiurile la buncăr şi să nu-i dezumfle roţile de la bicicletă.

Totuşi, este greu de crezut că Iohannis-ul din trecut ar îndrăzni să atenteze la liniştea Iohannis-ului din prezent, pentru că acesta este preşedintele României şi, deci, are parte de pază, nu glumă. Cât despre o răzbunare viitoare, aceasta nu este atât de sigură, pentru că actualul preşedinte al României nu exclude posibilitatea să accepte o eventuală propunere pentru funcţia de şef al NATO. Şi ca şef NATO, domnul Iohannis va fi şi mai păzit decât este în prezent ca preşedinte al României. Întrebat în timpul conferinţei de presă de la Palatul Cotroceni dacă ar accepta funcţia de secretar general al NATO, Klaus Iohannis a răspuns: „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere aş evalua situaţia foarte serios şi aş face o declaraţie publică”.

”Aş evalua situaţia foarte serios” înseamnă la domnul Iohannis zile întregi. A se vedea timpii uriaşi de care domnul preşedinte a avut nevoie ca să citească unele decizii ale Curţii Constituţionale. Şi cum viteza cu care se mişcă lumea este foarte mare, iar NATO trebuie să dea răspunsuri rapide la provocările existente, este clar că nimeni nu va sta după Klaus Iohannis să evalueze şi să dea răspunsul.

Aşadar, după cel de-al doilea mandat prezidenţial, Klaus Iohannis ar putea reveni la statutul de nimeni. Asta ar însemna că fostul profesor oarecare de fizică ar avea posibilitatea să se răzbune pe fostul preşedinte pentru declaraţiile sale privind impozitarea veniturilor din meditaţii. O crosă de golf ruptă ar fi, totuşi, prea puţini. De aceea, ce-ar fi să meargă la ANAF şi să-l pârască pentru că a făcut avere din meditaţii, fără să plătească impozit?
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici